Skip to main content
informatikaművelődés

Tízmilliárdos forrást kap az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) informatikai fejlesztésre és digitalizációra

Szerző: 2016. szeptember 11.No Comments

„Tízmilliárdos forrást kap az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) informatikai fejlesztésre és digitalizációra – írta a HVG csütörtöki számában.
A hetilap úgy tudja, már a kormánydöntés is megszületett, azonban még nem jelent meg a Magyar Közlönyben. Információik szerint a könyvtár három évre elosztva kapja majd meg a forrást.

Tüske László, az OSZK főigazgatója a lapnak azt mondta: az elavult számítógépek cseréjére, szoftverek beszerzésére és tömeges digitalizálásra fordítják az összeget. A HVG azt írta: az ország első könyvtárának katasztrofális az informatikai helyzete, a magyar kultúrkincsnek csak elenyésző százalékát digitalizálták, és az intézmény vesztese is volt az elmúlt évek kulturális politikájának. 4 milliárd forintos támogatása 1,5 milliárdra esett, eredetileg nyolcszáz fős munkatársi gárdájának már csak fele dolgozik a könyvtárban.”

Forrás:
Tízmilliárdos forrást kap az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) informatikai fejlesztésre és digitalizációra; R. Kiss Kornélia; mno.hu; 2016. szeptember 8.