Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Ötvenmillió forintot kapnak az adatszolgáltatásban jeleskedő önkormányzatok

Szerző: 2016. október 10.No Comments

„Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pályázatot hirdetett a jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatására, folytatva ezzel a 2015-ben bevezetett támogatási rendszert.
Az 50 millió forint keretösszegű pályázaton azok a települési önkormányzatok vehettek rész, amelyek megfelelő minőségben és határidőre teljesítették a 2015. év végi és 2016. év eleji államháztartási adatszolgáltatásokat.

152 önkormányzat élt a pályázás lehetőségével és töltötte ki – előzetes regisztrációt követően – a pályázathoz kapcsolódó, rövid szakmai tesztet. A tesztet kitöltők közül 71 önkormányzat részesül a teljesítménytől függően 240 ezer forinttól 1,6 millió forintig terjedő támogatásban. Az önkormányzatok a megítélt juttatást az államháztartási adatszolgáltatások teljesítésében közreműködő munkatársaik elismerésére fordíthatják és 2016. december 31-éig használhatják fel.

A támogatott önkormányzatok listáját tartalmazó melléklet a kapcsolódó anyagok között, a jobb oldal szélén érhető el.

Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló 2015. évi C. törvény 3. melléklet I. 6. Önkormányzati adatszolgáltatások minőségének javítása előirányzaton 50 millió forint szolgálja a „Jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatását”.”

Forrás:
Ötvenmillió forintot kapnak az adatszolgáltatásban jeleskedő önkormányzatok; Nemzetgazdasági Minisztérium; 2016. október 5.