Egyesült Királyság: a kormányzatnak javítania kell a felhalmozódott rengeteg adat felhasználását

„Az Oxford Internet Institute konferenciát rendezett a helyi önkormányzatok és a nagyméretű adattömegek (big data) témájában. At intézet igazgatónője, Helen Margarets, szerint sokkal többet lehetne tenni a nagy-britanniai közigazgatásban, kormányzatban felhalmozódott adatokkal. Régi jellemzője az angol kormányzati működésnek, hogy a közigazgatási adatokat képtelenség a szolgáltatástervezés szolgálatába állítani. Rengeteg lehetőséget elszalaszt a kormány azzal, hogy nem képes okosan felhasználni a rendelkezésére álló adatokat a közpolitikai programokhoz. Margarets szerint növekszik a nyomás a kormányon, hogy közpolitikai program tervezetekhez is felhasználják az adatokat, de sok tényező negatívan befolyásolja ezt. Például az is korlát, hogy minden évben ugyanolyan formában veszik fel az statisztikai adatokat, nem nyitottak az új lehetőségekre. El kell felejtenünk azt, hogy az adattudomány valamilyen elvont dolog, ami csak a specialistákra tartozik, tovább kell lépni, fel kell ismerni, hogy a használata elkerülhetetlen. Hozzátette: hogy a különböző szervezetek ritkán tudják, hogy milyen adatokkal rendelkeznek, milyen a rendelkezésre álló adattudományi szakismeret.
A közigazgatási adatkultúra robbanásszerű fejlődése azt is jelenti, hogy rengeteg új típusú, előzmények nélküli adat jelenik meg a közigazgatás rendszereiben. Ezek összekapcsolása a régóta folyamatosan gyűjtött adatokkal új lehetőségeket teremt.”

Forrás:
Government must update the way it uses data, says Oxford political scientist; Rebecca Hill; Public Technology.net; 2016. szeptember 30. – az ismertetés Farkas Attila munkája

A bejegyzés kategóriája: közigazgatás:külföldön, közigazgatási informatika
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.