Skip to main content
gazdaságinformatikaközigazgatási informatikatársadalomtechnika

LED – Lechner Education előadássorozat: mitől okos egy város?

Szerző: 2016. november 6.No Comments

„A Lechner Tudásközpont november 15-én indítja útjára a LED – Lechner Education előadássorozatot. Első alkalommal az okos városhoz köthető projektek kerülnek a fókuszba. Nemcsak izgalmas előadásokat hallhatsz a témában, hanem fel is teheted a Tudásközpont kollégáinak a kérdést: ők hogyan csinálják?

A Lechner Education előadássorozat célja, hogy olyan nemzetközileg is aktuális projekteket mutasson be az érdeklődőknek, amik a jelenben meghatározzák, a jövőben pedig formálni fogják az épületeket, a településeket, az információtechnológiát és ezeken keresztül a magyar társadalom egészét. A LED első, november 15-én 18 órakor kezdődő rendezvényén arra derül fény, hogy mi rejtőzik az okos város fogalma mögött.

A Tudásközpont szerepet vállal a magyarországi intelligens városi szolgáltatásokat támogató szervezeti és tudásplatform létrehozásában. A Lechner Okos Város Központja támogatja a hazai városokat intelligens stratégiájuk megalkotásában, kapcsolatot tart a nemzetközi, hasonló profilú szervezetekkel, valamint közvetítő szerepet tölt be városok, állami és piaci szereplők között, így az eseményre látogatók első kézből kaphatnak választ kérdéseikre. Hogyan épül fel egy okos város rendszer? Mik az elemei? Hogyan kapcsolódnak az egyes IT, önkormányzati és társadalmi projektek az okos városhoz? Vajon a településeknek milyen szerepük lesz a jövő fejlesztéseiben, és az okos megoldások vajon hogyan teszik jobbá egy város lakóinak életét?

A LED első elődásását Kulcsár Sándor, az Okos Város Központ vezetője tartja Okos város: víziók vs. valóság címmel. Őt követi Rab Judit okos város szakértő, aki szemléletes példákon keresztül mutatja be, hogyan épül fel és működik gyakorlatban egy okos város, és hogy mik lehetnek az egyes projektek indikátorai. Az esemény záró előadását dr. Sik András, a térbeli szolgáltatások igazgatója tartja, aki a 3D városmodellek felhasználási lehetőségeiről mesél az okos városokban.

Az előadások után nem érdemes hazasietni, hiszen a Lágymányosi Dohánygyár udvarán megmutatjuk, hogy hogyan néz ki az épületegyüttes felülről, egy DJI Phantom 4-es drón kameráján keresztül.

Jelezz vissza és gyere el, a belépés ingyenes!

Helyszín:
Lechner Tudásközpont, Ügyféltér – nagy előadó (1111 Budapest, Budafoki út 59. E/3. sárga épület)
Időpont: 2016. november 15. (kedd) 18:00 – 19:00”

Forrás:
Mitől okos egy város?; Lechner Tudásközpont; 2016. november 2.