Skip to main content
közigazgatás: magyar

Januártól 30%-os Óbudai Pótlékot kapnak a szociális ágazatban dolgozók

Szerző: 2016. november 13.No Comments

„A Szociális Munka Napján a kiemelkedő munkát végző szociális munkások, kisgyermeknevelők, családsegítők és hivatali dolgozók áldozatos helytállását köszönte meg Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere. Az ünnepségen a városrész vezetője bejelentette, hogy januártól Óbudai Pótlék néven, 30%-os ágazati kiegészítést kapnak a szociális szférában dolgozók a kerületben.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, illetve Bús Balázs polgármester a Szociális Munka Napja rendezvényen évről évre köszönti az ágazat dolgozóit. Az idei évben is kiosztásra kerültek azok a díjak és elismerések, amelyekkel az önkormányzat vezetősége elismerését és köszönetét fejezi ki a területen dolgozók áldozatos munkájáért.

Bús Balázs polgármester ünnepi beszédében emlékeztetett arra, az ágazat alulfinanszírozottsága miatt a szociális intézmények olyan létszámhiánnyal küzdenek, hogy ez gyakran a kötelező ellátás biztosítását veszélyezteti, ezért bejelentette, hogy az önkormányzat vezetése a január 1-jétől Óbudai Pótlék néven bevezetésre kerülő 30%-os bérkiegészítéssel kíván javítani a kerületben segítő szociális dolgozók helyzetén.
A bejelentést követően a díjak kiosztása következett…”

Forrás:
Januártól 30%-os Óbudai Pótlékot kapnak a szociális ágazatban dolgozók; 2016. november 11.