Skip to main content
energiaközigazgatás: magyar

Őkopark, okospultok, valóban Smart City lesz Kaposvár

Szerző: 2016. november 14.No Comments

„Szita Károly korábban is többször hangsúlyozta, hogy Kaposvár szeretne minél zöldebb, okosabb város lenni, amely a környezettudatosság mellett fontosnak tartja azt is, hogy minél önellátóbbak legyenek az intézményei, parkjai, közművei, hogy minél energiafüggetlenebb legyen a város.

A szerdai Budapesten rendezett Smart City Hungary 2016 konferencián Szita Károly két fő elemet emelt ki beszédében

Az egyik a kórház déli tömbjénél megvalósuló okospark volt, amiről már korábban is beszámoltunk. 1,4 milliárdot nyert a város többek között arra, hogy a park teljesen önellátó legyen. Ezt napelemes fákkal oldják meg, amelyek mindamellett, hogy funkcionális, környezetbarátok, még esztétikusak is. A szökőkút, a közvilágítás, a locsolórendszer és minden, ami elektromos árammal működik, ezek fogják ellátni energiával. Itt lesznek okos padok is, amelyekkel okostelefonokat, de akár az elektromos kerekesszékeket is lehet majd tölteni. Az egész park le lesz fedve wifivel is.

A másik fejlesztés a Virágfürdőnél fog megvalósulni. Ennek lényege, hogy amikor egyszerre sokan mennének a városi fürdőbe, ne kelljen a hosszú sorokat megvárni a jegyváltáshoz, ezért olyan okos pultok lesznek, amelyekkel gyorsan és egyszerűen lehet majd megvásárolni a belépőket.”

Forrás:
Őkopark, okospultok, valóban Smart City lesz Kaposvár; Kaposvár Most.hu; 2016. november 9.