Skip to main content
gazdaságinformatikaközigazgatás: külföldönközigazgatás: magyartechnika

Sikeres kétnapos digitális konferencia Budapesten

Szerző: 2016. november 21.No Comments

„A kormány gazdaság- és innovációs politikájának megújítását teszi szükségessé a digitális technológiák egyre fontosabb szerepe az iparban – fogalmazott Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár a Nemzetgazdasági Minisztérium által szervezett Regional Digital Summit második, záró napján.
A millenárison november 17 és 18-án megrendezett nemzetközi konferenciára és kiállításon több mint 1500 fejlesztőmérnök, programozó és az ágazatban meghatározó vezető látogatott el.

A neves nemzetközi szakemberek részvételével tartott panelbeszélgetéseken többek között az országhatáron átlépő autonóm járművek egységes infrastruktúrális hátterének biztosításáról, a járműipart rendszerszinten meghatározó változásokról, a digitalizáció, a konnektivitás és az ipar 4.0 által kínált megoldásokról értekeztek.

Az autonóm vezetést érintő számos kérdésben kezdeményező, de egyúttal meghatározó konferencia részesei lehetünk – emelte ki a konferenciáról az államtitkár, majd hozzátette: azok a kormányzati és gazdasági szereplők, akik a Közép-kelet Európai régióból [helyesen: Kelet-Közép-Európa. Szerk.] eljöttek a konferenciára megértették, hogy egy olyan közös tesztpályán futunk, ahol akkor érünk el sikereket, ha közösen, egymás értékeit elismerve, de mindenki, maga erősségét felmutatva teljesít.

A nagyszámú nemzetközi szakmai közönség előtt tartott beszédében Magyarország lehetőségeiről az államtitkár elmondta: tudjuk, hogy a továbblépéshez, ahhoz, hogy a gazdaságunkat versenyképesebbé váljon, a fejlesztés középpontjában a hatékonyságnak, a termelékenységnek és a rugalmasságnak kell állnia.

A konferencia fő üzenete, hogy szükség van a nagyobb léptékű, határokon átnyúló programok fejlesztésére, erősítésére, a digitális technológiák fejlődését követő, Európán belüli egységes új szabályozás kialakítására. Fontos hogy ezek a folyamatok felgyorsuljanak és erős együttműködések jöjjenek létre a nagy, domináns technológiai cégek, startup közösség és a szabályozó testületek között.

A gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár kiemelte, hogy a konferencia sikeréért a minisztérium munkatársai nagyon sokat dolgoztak, munkájukról csak elismeréssel beszélhetünk.”

Forrás:
Sikeres kétnapos digitális konferencia Budapesten; Nemzetgazdasági Minisztérium; 2016. november 19.