Skip to main content
gazdaság

Az e-kereskedelem bővülésének eredményeként idén mintegy 10-15 százalékkal emelkedhet a csomagforgalom

Szerző: 2016. november 24.november 28th, 2016No Comments

„Az e-kereskedelem bővülésének eredményeként idén is intenzíven, mintegy 10-15 százalékkal emelkedhet mind a belföldi, mind a nemzetközi csomagforgalom.

Az e-kereskedelem bővülésének eredményeként idén is intenzíven, mintegy 10-15 százalékkal emelkedhet mind a belföldi, mind a nemzetközi csomagforgalom – mondta Majtényi Kálmán, a Magyar Posta Zrt. vállalati vezérigazgató-helyettese szerdán sajtótájékoztatón a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér melletti Nemzetközi Posta Kicserélő Központban, ahol a beérkezett áruk vámkezelését végzik.

Hozzátette: a csomagvolumen zömét még mindig a belföldi rendelések adják, de intenzíven nő a külföldi rendelések miatti forgalom is. Tavaly a legtöbb megrendelt áru Kínából és az Egyesült Államokból, Hollandiából, Szingapúrból, Németországból és Szlovákiából érkezett.

Teleki József pénzügyőr ezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal repülőtéri főigazgatóságának vezetője a karácsonyi várható növekvő forgalomra tekintettel arra hívta fel a figyelmet, hogy az interneten az EU-n kívülről megrendelt áruk csak 22 euróig vám- és áfamentesek, e fölött 150 euróig a 27 százalékos áfát, míg 150 euró felett az áfát és a kereskedelmi vámtarifa szerinti vámot is meg kell fizetni.”

Forrás:
Mintegy 10-15 százalékkal emelkedhet idén a csomagforgalom; Magyar Posta; 2016. november 23.