Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyar

Pálinkás József előadása: „Az a legnagyobb baj a magyar uniós KFI pályázatokkal, hogy nincs bennük K+F”

Szerző: 2016. november 27.No Comments

„Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke az innovatív vállalkozásokat ösztönző finanszírozási lehetőségekről tartott előadást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016. november 24-i, „Az innováció, mint kitörési lehetőség” című konferenciáján.

Pálinkás József előadása letölthető: Innovatív vállalkozások ösztönzése

Eddig több mint 200 milliárd Ft kutatás-fejlesztési és innovációs célú uniós és magyar forrásról született támogatói döntés, amely révén jelentős forráshoz jutott valamennyi célcsoport: az alapkutatásban tevékenykedő intézmények, a célzott fejlesztéseken dolgozók, a gazdasági társaságok, köztük az induló innovatív vállalkozások is. A kutatás-fejlesztési és innovációs pályázati felhívások ösztönző rendszere itt tekinthető át.

Az innovatív vállalkozásokat célzó Vállalati KFI_16 felhívás első fordulójának eredményhirdetéséről bővebben itt olvashat.”

Forrás:
Innovatív vállalkozások ösztönzése – Pálinkás József előadása az MKIK konferenciáján; Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal; 2016. november 25.
Szerkesztői megjegyzés: Pálinkás József nagyon érdekes előadásában, ahonnan a cikkünk címét is vettük, számos konkrét pályázati problémára utal.