Nemsokára online is rendelhetünk házat?

„Egyes szakértők szerint nem vagyunk messze attól, hogy akár teljes házépítést rendeljenek a világhálón keresztül az építtetők. Egy napokban készült felmérés alapján mindenesetre már most nagyon sokan vásárolnak építőanyagot online rendeléssel.

A lakásfelújítási információk keresésének nagy része áttevődött a világhálóra – állapította meg a mintegy 3500 lakossági építtető megkérdezésével végzett online felmérésében a Mapei Kft. A válaszadók 58 százaléka az interneten tájékozódik ez ügyben, a különböző szakboltokat 12 százalékuk, a lakberendezési magazinokat pedig csupán egytizedük használja erre a célra. A válaszadók négyötöde szokott online vásárolni: többségük évente legalább néhány alkalommal, ötödük pedig havonta többször is. Az internetes vásárlók csaknem fele utánvéttel fizeti ki a megrendelt termékeket, és mintegy harmaduk választja a bankkártyás fizetést vagy az átutalást. A válaszadók fele jelezte, hogy építőanyagot is vesz vagy venne a világhálón keresztül.

– Hamarosan eljön az idő, amikor az emberek akár teljes lakásépítést fognak online vásárolni. Különösen a digitális bennszülöttként emlegetett Y és Z generáció piacra lépésével lehet ez robbanásszerű, akik nemsokára megrendelőként jelennek meg a lakáspiacon – mondta a felmérés tanulságairól Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője. Szerinte az építőanyagok online beszerzése már most is igen elterjedt az építtetők körében. – Az építőiparnak megoldást kell találnia erre a piaci igényre. Ez óriási kihívás akkor, amikor az építőiparban még az aktív, működő honlappal rendelkező cégek is kevesen vannak – hangsúlyozta az ügyvezető.

A novemberben készült felmérés egyébként arra is rámutatott, hogy a lakossági építtetők közül jóval többen használják az internetes médiát, mint a televíziót.
Sőt, tájékozódás céljából kétszer annyian fordulnak a világhálóhoz, mint a televíziócsatornákhoz, előbbi platformot a válaszadók jóval hitelesebbnek tartják. A felmérésben részt vevők 27 százalékban hírek olvasására, 21 százalékban közösségi oldalak használatára, 18 százalékban vásárlásra, 16 százalékban pedig kapcsolattartásra használják az internetet.”

Forrás:
Nemsokára online is rendelhetünk házat?; Magyar Idők; 2016. november 30.

A bejegyzés kategóriája: gazdaság, Internet
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.