Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyar

Sikeres évet zárt a Széchenyi Programiroda

Szerző: 2016. december 11.No Comments

„A várakozásokat jóval meghaladó érdeklődés övezte a Széchenyi Programiroda (SZPI) uniós pályázati lehetőséggel kapcsolatos idei tájékoztató kampányát.
A Széchenyi2020 programok bemutatásával is foglakozó SZPI idei mérlege: 19 konferencia, 160 tájékoztató fórum és 12 ezer egyéni ügyféltalálkozó. A Miniszterelnökség alatt működő szervezet 2016-ban így összesen 18 ezer esetben adott tájékoztatás vagy tanácsot a hozzá fordulóknak.

Schultz Gábor, a Széchenyi Programiroda ügyvezetője szerint: „az EU-s programok iránti érdeklődés ugrásszerűen megnőtt, aminek a kielégítésére egy folyamatosan bővülő, jelenleg 60 irodából és 180 tanácsadóból álló, országos segítségnyújtói hálózatot működtetünk nonprofit módon.”
A társaság a helyi igények, a hazai gazdaságpolitikai célok és a brüsszeli elvárások összehangolása mellett nyújtja széles körű szolgáltatásait, amelyek az ötletadástól, a megvalósítás szakmai támogatásán át, a projektzárásban való közreműködésig szinte minden területre kiterjednek. A Programiroda szolgáltatásai bárki számára országosan és ingyenesen elérhetőek.

„Magyarország kiemelkedően jól áll a 2014-2020-as uniós pályázati felhívások meghirdetésével. A kormány törekvése, hogy a célzott és hatékony fejlesztés érdekében az összes uniós forrás a lehető leghamarabb hozzáférhető legyen. Ehhez az elváráshoz igazodik a Programiroda intenzív tájékoztató tevékenysége” – jelentette ki Schultz Gábor. ”

Forrás:
Sikeres évet zárt a Széchenyi Programiroda; Miniszterelnökség; 2016. december 9.