Startupokat támogat Franciaország és Németország

„A két ország közösen akarja felgyorsítani a gazdaság digitális átalakítását. Sigmar Gabriel német gazdasági miniszter és francia kollégája, Michel Sapin közösen szerveztek digitális konferenciát. A rendezvényen jelen volt Angela Merkel német kancellár és François Hollande francia államfő, valamint számos startup, nemzetközi cég és közintézmény képviselője is. Sigmar Gabriel kiemelte, hogy a konferenciával a bevált és szoros német-francia partnerség digitális alapját erősítették meg, s elősegítik a két állam gazdaságának digitális átalakulását.

Számukra négy célkitűzés különösen fontos. Az első az ipar digitális átalakítása, amely arról gondoskodik, hogy Németország gyártási helyszínként versenyképes maradjon. A második az innovatív startupok támogatása – ezek a vállalkozások mind a két országban a növekedés és a foglalkoztatás egyik fő hajtóerejének számítanak. A startupok támogatására a két fél összesen 1 milliárd eurót fordít majd.

A harmadik az eddiginél jobb együttműködés kialakítása a biztonsági kérdésekben, különösen a kis- és közepes vállalatok szempontjából kiemelt fontosságúnak számító felhőszolgáltatások tekintetében. A negyedik pedig, hogy Németország és Franciaország az európai és a nemzetközi együttműködések keretében egyesítsék erőiket, s közösen gondoskodhatnak a szabad és biztonságos adat- és információáramlásról, emellett felléphetnek az európai normarendszer erősítésének érdekében.

A két fél közös nyilatkozatot adott ki, amelyben számos konkrét projektet biztosítottak a támogatásukról. A konferencián a holland Zeker Online, a francia Label Cloud és a német Initiative Trusted Cloud felhőkezdeményezések is elmélyítették a kooperációjukat. A rendezvény előtt a két állam kiberbiztonsági hivatalai írtak alá szándéknyilatkozatot a szorosabb együttműködésről.”

Forrás:
Startupokat támogat Franciaország és Németország; SG.hu; 2016. december 14.

A bejegyzés kategóriája: gazdaság, informatika, közigazgatás:külföldön
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.