Skip to main content
gazdaság

Új GINOP-pályázat (GINOP-1.1.4): 1,7 milliárd forint a „gazella” kkv-k támogató szervezetének támogatására

Szerző: 2017. január 1.No Comments

„A Széchenyi 2020 keretében megjelent „A kiemelt növekedési és innovációs potenciállal bíró feldolgozóipari KKV-k azonosítása, felmérése, motiválása, támogatása nemzetközi versenyképességük és hálózatosodásuk elősegítése céljából” című (GINOP-1.1.4-16 kódszámú) felhívás.
A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,7 milliárd Ft,
A támogatási kérelmek benyújtására a Felhívás megjelenését követő 30. naptól a Felhívás megjelenését követő 90. napig van lehetőség.
A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a kiemelt növekedési és innovációs potenciállal bíró feldolgozóipari KKV-k azonosítását, felmérését, támogatását menedzsmentjének motiválását nemzetközi versenyképességük és hálózatosodásuk elősegítése céljából.
A cél elérését a Kormány az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság együttműködésével tervezi megvalósítani a jelen Felhívásban foglalt feltételek mentén.

Magyarország Kormányának felhívása a kiemelt növekedési és innováció potenciállal bíró feldolgozóipari kis- és középvállalkozások („feldolgozóipari gazellák”, High Growth Companies (HGC)) eddiginél hatékonyabb támogatásának megvalósítása érdekében.
A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a kiemelt növekedési és innovációs potenciállal bíró feldolgozóipari KKV-k azonosítását, felmérését, támogatását menedzsmentjének motiválását nemzetközi versenyképességük és hálózatosodásuk elősegítése céljából.
A cél elérését a Kormány az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság együttműködésével tervezi megvalósítani jelen Felhívásban foglalt feltételek mentén.
Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

  • a Felhívás feltételeinek megfelelő projekteket a projektre megítélt támogatás maximum 1,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig;
  • a támogatási előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a megítélt támogatás elszámolható költségei legfeljebb 100 %-ának megfelelő, maximum 1,7 milliárd Ft összegű támogatási előleget biztosít.

A támogatási kérelmet benyújtó szervezet az együttműködés keretében vállalja1, hogy:

  • projektjének megvalósításával hozzájárul a feldolgozóipari gazella kis- és középvállalkozások azonosításához, motiválásához, eddiginél hatékonyabb támogatásához;
  • aktív felkészítő tevékenységével hozzájárul a HGC vezetők növekedési, innovációs és nemzetköziesedési inspirációjának erősítéséhez;
  • kidolgozza a fejlesztéspolitikai szemlélet- és gyakorlatváltáshoz szükséges eszköztárat a szakpolitikai tervezők és megvalósítók számára

…”

Forrás:
Megjelent A kiemelt növekedési és innovációs potenciállal bíró feldolgozóipari KKV-k azonosítása, felmérése, motiválása, támogatása nemzetközi versenyképességük és hálózatosodásuk elősegítése céljából című felhívás; Széchenyi 2020; 2016. december 30.
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.