Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyarközigazgatási informatikatársadalomtechnika

Veszprém: okos város és Modern Városok Program

Szerző: 2017. január 14.No Comments

„…– Milyen fejlesztések várnak a VKSZ Zrt-re az előttünk álló évben?
– Két jelentős projektünk is megjelenik a Modern Városok programban: a Házgyári útra tervezett Szakipark és az Aranyos-völgyi tudáspark. A Szakiparkban, egy modern és jó színvonalú képzési központban a helyi vállalkozásokkal próbálunk közösen tenni a feszítő munkaerőhiány mérsékléséért. Az Aranyos-völgyi tudásparkban pedig a mai kor kihívásaira reflektáló, nemzetközi szinten is releváns kutatások minőségi környezetét kívánjuk kiépíteni, mely hozzájárul a magasan képzett munkaerő Veszprémbe történő vonzásához és hosszú távú megtartásához.

Nagyot léptünk előre az okos város megoldásokban is. A Városháza egyetértésével a VKSZ Zrt. jelentős szerepet vállal olyan megoldások megvalósításában, amelyekkel a munkavégzés hatékonysága, a rendszer strukturáltsága javulni fog, és így a városlakók mindennapi élete is gyorsabb, hatékonyabb, jobb színvonalon kiszolgálható lesz. A saját feladataink mellett itt bekapcsolódhatunk a közvilágítás vagy akár a közlekedés területére is.

Mindezek jegyében az év végén pedig partneri megállapodást írtunk alá az MVM Partner Zrt.-vel és az IBM Magyarország Kft.-vel, melyek célja a közművek optimálisabb működtetése és Veszprém környezeti fejlődésének elősegítése. A tervek szerint a hosszú távú együttműködésnek köszönhetően az innovatív megoldások segítségével a város környezeti teljesítménye javulhat, és egészségesebb lakókörnyezetben élhetnek a veszprémiek.”

Forrás:
Magas színvonalon szolgáltattunk; vehir.hu; 2017. január 11.