Skip to main content
gazdaságközigazgatás: külföldönközigazgatás: magyar

A mezőgazdaság digitalizációjáról írt alá megállapodást Fazekas Sándor

Szerző: 2017. január 21.No Comments

„Megnyitotta kapuit a látogatók előtt Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét, Európa legnagyobb mezőgazdasági kiállítása, egyben az agrárdiplomácia legfontosabb fóruma is, ahol Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter már az első napon több társminiszterrel folytatott kétoldalú megbeszélést.
Emellett Christian Schmidt német szövetségi miniszterrel megállapodást írtak alá az agrárdigitalizációs együttműködésről.

A társminiszterekkel való találkozás megerősített abban – fogalmazott Fazekas Sándor –, hogy a KAP (Közös Agrárpolitika) 2020 utáni fenntartása, a jelenlegi helyzet fennmaradása az érdekünk. Jelenleg a 2020 utáni támogatási rendszer előkészítése zajlik. Nagyon fontos, hogy támogató társakat találjunk ahhoz, hogy a gazdáknak jutó támogatások összege ne csökkenjen a következő költségvetési ciklusban. Tárgyalópartnereimmel egyetértettünk abban, hogy a jelenleginél egyszerűbb, a gazdákat támogató agrárpolitikára van szükség – mondta a miniszter.

Fazekas Sándor bejelentette: Christian Schmidt német szövetségi miniszterrel megállapodást írtak alá az agrárdigitalizációs együttműködésről. Az agrárdigitalizáció adta lehetőségeket kihasználva a gazdák eredményesebben, gazdaságosabban, jövedelmezőbben termelhetnek. A precíziós gazdálkodás figyelembe veszi a termelés eltérő körülményeit, és ahhoz igazítja a teendőket. A mezőgazdaság digitalizációja feltartóztathatatlan folyamat, annak alkalmazása komoly versenyelőnyt jelent azokkal szemben, akik még nem alkalmazzák. Magyarországon jelenleg 40 ezer hektáron folyik komplex precíziós gazdálkodás – tette hozzá a miniszter.”

Forrás:
A mezőgazdaság digitalizációjáról írt alá megállapodást Fazekas Sándor; Földművelésügyi Minisztérium; 2017. január 20.