Handó Tünde: a hatékony és korszerű költségvetés-tervezésről

„„Elengedhetetlen, hogy a bíróságok szolgáltatásaikkal is alkalmazkodjanak korunk elvárásaihoz” – mondta dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Vezetési Tanácsadó és Informatikai Zrt. (VFT Zrt.) „Költségvetési tervezés tapasztalatainak megosztása” témakörű eseményén.

A bíróságok fő feladata, hogy az ítélkezés hatékonyságát növeljék. Ennek érdekében egyebek mellett a jogszabály-véleményezés, az ügyfélbarát kommunikáció és az ügyfél-elégedettség mérés területein is jelen vannak. Ez utóbbinak meghatározó szerepe van a külsős ügyfelek és a kollégák körében is. Fontos, hogy indikátorok, visszajelzések bevonásával mérhető legyen, mennyire elégedettek a rendelkezésekre álló forrásokkal. Ezt szolgálja a VFT Zrt.-vel közösen kidolgozott informatikai rendszer, ami a gazdálkodás számára egy kommunikációs platformot teremt. A szoftver lehetővé teszi, hogy az éves költségvetési tervezés gördülékenyen menjen.

A megnyitót követően a problémafelvető interaktív találkozón előadást tartott Krivanek Renáta, a VFT Zrt. üzletágvezetője, Erdős Tamás vezető konzulens, és Herdon Éva, az OBH osztályvezetője.

Az eseményen résztvevő szakemberek rávilágítottak azon gazdasági feladatokra és nehézségekre melyekkel a hivatal munkatársai évről évre szembesültek, illetve bemutatták azon megoldásokat, melyekkel az elsők között sikerült előállítani az intézményhálózat 2017. évre vonatkozó összesített tervszámait.”

Forrás:
Hatékony és korszerű költségvetés-tervezés; Országos Bírósági Hivatal; 2017. január 25.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatás:magyar
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.