Skip to main content
egészségügyközigazgatási informatika

Társadalmi egyeztetés indult digitális témájú felhívásról – GINOP-3.3.3-17

Szerző: 2017. február 4.No Comments

„Elindult az „Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének és a digitális jólét megteremtésének elősegítése országos/helyi civil és szakmai szervezetek támogatásával” című, 1,1 milliárd forint értékű felhívás társadalmi egyeztetése a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében – tájékoztatott Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
Magyarország Kormánya számára kiemelten fontos a főként felnőtt lakosság digitális készségeinek fejlesztése, ezek fontosságára való figyelem felhívás, és az e-közigazgatási szolgáltatások népszerűsítése –hangsúlyozta az államtitkár.

A program célja, hogy minél többen váljanak nyitottá a digitális eszközökkel és szolgáltatásokkal való megismerkedésre, és ösztönözze őket, hogy tegyenek lépéseket a digitális kompetenciáik fejlesztése érdekében – akár a közösségi internet-hozzáférési pontok mentori szolgáltatásának igénybe vételével, akár a családjuk, szomszédjuk, ismerőseik segítségével. Külön figyelmet érdemel a fogyatékkal élők digitális világba való integrálásának elősegítése, esélyegyenlőségi szempontok következetes érvényesítése.

Fontos, hogy a digitalizációtól ismeretek vagy motiváltság hiányában, illetve az újtól való félelem miatt elzárkózók nyitottá váljanak a digitális eszközök használatára, illetve, hogy mindenki felismerje, hogy a digitális felkészültség alapvető szükséglet már a munkaerőpiacon való megfelelő helytálláshoz.

A felhívás célja országos és helyi szervezetek helyi szükségletekre építő projektjeinek támogatása annak érdekében, hogy a lakosság minél tágabb köre lépjen be a digitális világba.

Támogatási kérelmeket nyújthatnak majd be (modultól függően) különböző civil szervezetek, oktatási intézmények, szövetkezetek, hálózatok, érdekképviseletek.

A felhívásokhoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 10 napig várják a palyazat.gov.hu honlapon”

Forrás:
Társadalmi egyeztetés indult digitális témájú felhívásról; Nemzetgazdasági Minisztérium; 2017. február 3.
Lásd még: GINOP-3.3.3-17 Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének és a digitális jólét megteremtésének elősegítése országos/ helyi civil és szakmai szervezetek támogatásával; Széchenyi 2020