GINOP-3.4.1-2015 – Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése: hálózatot fejleszt 12 járásban a PR-Telecom

„Tizenkét járásban fejleszt, valamint épít új, modern távközlési hálózatot a PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., több mint 3,3 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával – közölte a társaság.

A tájékoztatás szerint az Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat keretében a cég helyi elérési hálózatot, illetve a szolgáltatásokat biztosító gerinc optikai infrastruktúrát fejleszt a kőszegi, sárvári mezőcsáti, jászapáti, balatonfüredi, balatonalmádi, veszprémi, kiskunfélegyházi, sárospataki, sátoraljaújhelyi, tokaji, ózdi járásokban. Az érintett települések gerinchálózati csatlakoztatása a kiírás szerint a meglévő optikai hálózatok felhasználásával valósul meg, a településeken új optikai elérési hálózatok épülnek ki. A fejlesztés több mint 150 településen valósul majd meg, a projektet várhatóan 2018 december 31-re fejezik be.

A PR-TELECOM jelenleg az ország hét földrajzilag elkülönült térségében, tizenegy megyéjében, több mint 200 településen nyújt digitális és analóg kábeltelevízió szolgáltatást, szélessávú internetelérést, valamint digitális alapú vezetékes telefonszolgáltatást. A nyilvános adatbázison elérhető információ szerint a társaság nettó árbevétele 2015-ben 5,67 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 6,24 milliárd után, adózott eredménye ugyanakkor 73,97 millió forintról 218,24 millió forintra nőtt.”

Forrás:
Hálózatot fejleszt 12 járásban a PR-Telecom; SG.hu/MTI; 2017. február 3.
Lásd még: GINOP-3.4.1-2015 – Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése; Széchenyi 2020

A bejegyzés kategóriája: hírközlés, Internet, távközlés
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.