Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyar

Átfogó fejlesztés indul Kaposváron

Szerző: 2017. február 12.No Comments

„Százhetvenmilliárd forintot fordíthat fejlesztésekre Kaposvár a Modern városok program és a Területi operatív program segítségével – derül ki abból a kiadványból, amely a múlt hónap végén minden postaládába bekerült a somogyi megyeszékhelyen.

Szita Károly polgármester a dokumentumban úgy fogalmaz: elkezdődik az évszázad beruházási programja, amelyet a XX. század elejének jeles városépítő polgármesteréről, Németh Istvánról neveztek el. A fejlesztések között a biztonság növelését, az egészség fejlesztését célzó és környezetvédelmi beruházások is szerepelnek.

Kaposvár gazdasági fejlődését előmozdító, megközelíthetőségét jelentősen könnyítő, alapvető feltételként szerepel a Németh István-programban a várost az M7-es autópálya dél-balatoni szakaszával összekötő 67-es út kétszer kétsávosra bővítése. A 104,8 milliárdos beruházás megvalósulásától Kaposvár elsősorban a Dél-Dunántúl régióban elfoglalt szerepének erősödését várja. Több mint tízmilliárd forint jut a helyi közlekedési csomópont kialakítására, 4,1 milliárd új autóbusz-telephely építésére, kétmilliárd forint pedig közút- és járdafelújításra.

Oktatási és egészségügyi intézményfejlesztésre három-, szennyvíztisztító mű építésére hat-, turisztikai célú beruházásokra pedig négymilliárd forint fordítható. Új sportcsarnok épül 5,6 milliárd forintból, és ugyanennyibe kerül majd egy új versenyuszoda is. A Kaposi Mór Oktató Kórháztól délre, az egészségügyi intézmény által már nem használt területen 4,5 milliárd forintból többek közt új parkolót alakítanak ki, 2,5 milliárd forintból újulnak meg a belváros önkormányzati tulajdonú üzletei, és régi fényében pompázik majd a sétálóutcán álló Dorottya-ház.

A somogyi megyeszékhely – és egyben a magyar színházi élet – egyik legjelentősebb beruházásaként kilencmilliárd forint fordítható a jóval több mint százéves Csiky Gergely Színház épületének bővítéssel együtt járó rekonstrukciójára.

Mindezek mellett a város 2020-ig 1,2 milliárd forintot fordít a 843 hátrányos helyzetű, állástalan lakója munkába lépésének támogatására.”

Forrás:
Átfogó fejlesztés indul Kaposváron; Gulyás J. Attila; Magyar Idők; 2017. február 6.