Obama öröksége: a technológiát legjobban értő elnök

„Egyes IT-kérdésekben ugyan mindkét nagy párt kritizálta, de ennek ellenére kevés amerikai elnök tett annyit a technológiáért és a tudományért, mint Barack Obama.

„Amikor Barack Obama 2009. január 20-án beköltözött a Fehér Házba, a szövetségi kormány digitális középkorban élt. Még 2011-ben is 30 év lemaradásra panaszkodott. Ő volt az első BlackBerryt használó elnök, amit aztán csak tavaly cserélt okostelefonra.

Az akadályok ellenére, egyik prioritásává tette a szövetségi kormány modernizálását, a telekommunikációs politikától a Fehér Ház IT-jéig. Komolyan és lényegbevágóan foglalkozott az infrastruktúrával, a STEM (tudomány, tech, mérnöki diszciplínák, matematika) oktatással, a netsemlegességel és a klímaváltozással. Kezdeményezései természetesen nem mindig vezettek kirobbanó sikerhez, és egyes kérdésekben, például a személyiségi jogok védelme, a kémkedés és a drónhasználat, a politikai spektrum mindkét oldalán kritizálják.

De szeressük vagy gyűlöljük, Barack Obama szinte mindegyik elnöknél nagyobb hatással volt a tudományra és a technológiára.””

Forrás:
Obama öröksége: a technológiát legjobban értő elnök; mandiner.digit; 2017. január 23.
Eredetileg: Obama’s legacy: The most tech-savvy president; Terrence O’Brien; Endgadget; 2017. január 21.

A bejegyzés kategóriája: informatika, Internet, közigazgatás:külföldön, közigazgatási informatika, technika, tudomány
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.