Skip to main content
gazdaságjogközigazgatás: magyar

Fellebbez a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) a Vodafone miatt

Szerző: 2017. február 18.No Comments

„Megfellebbezi a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) azt a közbenső bírósági végzést, amely felfüggesztette azon KDB-határozat végrehajtását, amely jóváhagyta a Vodafone kizárását egy közelmúltbeli állami mobilszolgáltatási tenderből.

A tendert a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) írta ki, amely az eljárásból kizárta a Vodafone Zrt.-t, a mobilszolgáltató szerint „túl alacsony árajánlatra hivatkozva”. A KEF az eljárás nyertesével, a Magyar Telekommal február 6-án megkötötte a szerződést. A Vodafone jogorvoslati kérelmét a KDB 2017. január 17-én elutasította, így lezárult a szerződéskötési tiltás, és ezzel az időponttal megnyílt az ajánlatkérő számára a szerződéskötés lehetősége.

A Vodafone a döntés felülvizsgálatára irányuló keresetet nyújtott be a döntőbizottsághoz január 23-án. A KDB-határozat végrehajtását a Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság egy közbenső végzéssel (az ítélethozatal előtt) február 9-én felfüggesztette, de már a szerződés megkötését követően – áll a KDB írásos válaszában. A KDB hangsúlyozza, hogy a bíróság ideiglenes intézkedése nem jogerős. A döntőbizottság, élve a törvény adta lehetőségével, a rendelkezésre álló 15 napon belül megfellebbezi a közbenső végzést.

A Vodafone korábban közölte, hogy polgári peres eljárást is indít a Magyar Telekom és a KEF ellen. A Magyar Telekom szintén pert indít a Vodafone ellen, „rosszhiszemű és valótlan állítások” közlése miatt.”

Forrás:
Fellebbez a Vodafone miatt a döntőbizottság; Magyar Idők; 2017. február 15.