Skip to main content
informatikaközigazgatás: magyarművelődés

Városi kommunikáció – kerekasztal

Szerző: 2017. február 19.október 28th, 2018No Comments

2017. február 23., 18:00-19.30
Budapest Projekt Galéria, Kossuth Lajos utca 14.

A kerekasztal beszélgetés kiindulópontját a kiállítás „Városi kommunikáció” és „Városi mobilalkalmazások” szekciói jelentik.

A design mint városi közösségeket alakító eszköz merül itt fel, olyan összetett felvetéseken keresztül, amelyek részben a tervezőgrafika, a rendszertervezés, és az UX design területeit mossák össze.

A Budapest Design-képletek kiállításon megjelenő tervezőgrafikai javaslatok messze túllépnek a grafika szűken értelmezett keretein, és a városi hangzavar vizualizációjától egészen a városi kertek, közösségek létrehozásáig terjednek. A plakátok rövid leírást és látványterveket tartalmaznak, amelyek egytől egyig komplex megközelítésről tanúskodnak. A diákok közt volt, aki a budapesti futókat támogatná burkolati jelekkel és az ivó-kutak kitáblázásával; egy másik kísérlet pedig a város rejtett zugait tárná fel egy GPS-koordinátákkal operáló kincskereső játék segítségével.

Ugyanígy a mobilalkalmazások között is találunk olyat, aminek a segítségével többet tudhatunk meg Budapest izgalmas épületeiről. Akadnak olyan javaslatok is, amelyek a köztéri sportoláson, közösségi kertészkedésen vagy a lakóközösségek jobb belső kommunikációján keresztül hoznák egymáshoz közelebb a város lakóit.

Az est vendégei tulajdonképpen arra a kérdésre keresik a választ, hogy miként tehetjük gazdagabbá a városhoz fűződő mindennapi élményeinket a design eszközeivel.

A beszélgetés résztvevői:
Farkas Anna (tervezőgrafikus, anagraphic)
Flór Péter (a Színes Város Csoport főtitkára)
Fogarasy Tamás (UX designer, egyetemi óraadó) – a „Városi mobilalkalmazások” szekció projektvezetője
Vargha Balázs (tervezőgrafikus, egyetemi adjunktus, tanszékvezető) – a „Városi kommunikáció” szekció projektvezetője

Moderátor:
Horváth Gergely (rádiós műsorvezető, író)”

Forrás:
Városi kommunikáció; BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.