Eredménytelennek nyilvánították a Magyar Posta közbeszerzési eljárását

„Eredménytelennek nyilvánították a Magyar Posta közbeszerzési eljárását, amelyet a tervezett elektronikus kézbesítési rendszer kiépítésére és a szükséges eszközökre, például kézi számítógépekre írtak ki – derül ki az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent tájékoztatóból. Az ok egyszerű:a posta nem szánt annyi pénzt erre a célra, amennyit a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó vállalkozás kért volna.

A beszerzés becsült értékét nem közli a tájékoztató, de azt tudni lehet, hogy a Magyar Posta Zrt. tavaly szeptemberben 2,4 milliárd forint EU-s támogatást kapott a Közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztési operatív programból (Köfop) az adminisztratív terhek csökkentésére. Az EU-s támogatás a költségek kicsit több mint felét fedezte volna, a teljes küldeménykövető projekt több mint 4,6 milliárd lenne.
A pályázat leírásából kiderül, hogy mire kellene a rendszer: az ajánlott és tértivevényes küldemények rendszerét újítanák meg, sőt a közönséges leveleket is követni lehetne. Elvileg nem történhetne meg többé, hogy nyomtalanul eltűnik egy küldemény, illetve a kézbesítést igazoló tértivevényre sem kellene tíz-húsz napot várni, elektronikus formában gyakorlatilag azonnal megérkezne.

A rendszer a tervek szerint 2018-ban indulna, de a közbeszerzés eredménytelensége miatt valószínű, hogy csúszni fog. A kiírásra három cég jelentkezett: T-Systems Magyarország Zrt., az S&T Consulting Hungary Kft.és a Sagemcom Magyarország Kft.”

Forrás:
Nem veszhetne el nyomtalanul postai küldemény, de erre még várni kell; mno.hu; 2017. április 7.

A bejegyzés kategóriája: gazdaság, informatika
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.