Skip to main content
közigazgatás: magyar

Két osztállyal bővült a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal

Szerző: 2017. április 22.április 24th, 2017No Comments

„Március elején átadták az Szigetszentmiklósi Igazgatási Központot. Itt kapott helyet négy járási közintézmény, többek közt a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal is. Áprilistól új osztályok is megkezdték működésüket: ide került a Ráckevei Járási Hivataltól a Népegészségügyi Osztály, valamint a Ráckevei Foglalkoztatási Osztály – ismertette a Rádió Orienten Bekk Mária hivatalvezető.

A 2013 óta működő Szigetszentmiklósi Járási Hivatal idén márciusban új épületbe költözött. A komplexumban immáron egy helyen működik a Szigetszentmiklósi Járásbíróság és Járási Ügyészség, a Szigetszentmiklósi Rendőrség és a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal.

Bekk Mária elmondta: egy régóta üresen álló irodaház került felújításra, így márciustól komfortos körülmények között végezhetik munkájukat a dolgozok és intézhetik ügyeiket a kliensek. Az épület új ablakokat, nyílászárókat, egységes bútorokat kapott és energetikai modernizálására is sor került. A négy járási közintézményhez három különböző bejáratot alakítottak ki, ezek közül közös bejáróval rendelkezik a járási hivatal és az ügyészség. Az intézmény pozitívumai között szerepel továbbá, hogy saját parkolóval rendelkezik, illetve tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető.

A járási hivatal esetében az ügyfélfogadás a földszinten zajlik, azonban a szervnek a további három emeleten is működnek irodái, hiszen itt működik az építésügy, a gyámügy, a kormányablak és a hatósági osztály.

Ezek mellé költözött be áprilisban a Ráckevei járásból teljes egészében a Népegészségügyi Osztály, illetve a kettévált Foglalkoztatási Osztály.
Az ügyfeleket tizenkét kormányablak várja meghosszabbított nyitva tartással, így az adatok szerint naponta nagyjából 60 fővel több ügyfél fogadására alkalmasak, mint korábban.

A dolgozók jobb kedvűek, a kliensek pedig elégedettebbek az új épületben, hiszen „az ügyintézési idő jelentősen lecsökkent, sok mindent elintézhetnek egy helyen, illetve a földszinten elhelyezett csekkbefizető automata szintén nagy népszerűségnek örvend” – állapította meg Bekk Mária.”

Forrás:
Két osztállyal bővült a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal; OrientPress; 2017. április 19.