Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Közel 2,5 milliárd forint összértékű pályázatot nyert el a Humansoft önkormányzati informatikai fejlesztésekre

Szerző: 2017. május 7.No Comments

„Közel két és fél milliárd forint összértékű pályázatot nyert el a Humansoft a „Helyi közszolgáltatás információs rendszer fejlesztése és bevezetése (IKIR)” tárgyú európai uniós támogatással megvalósuló kiemelt projekt megvalósítására – közölte a társaság anyavállalata, a 4iG Nyrt.

Közel két és fél milliárd forint összértékű pályázatot nyert el a Humansoft a „Helyi közszolgáltatás információs rendszer fejlesztése és bevezetése (IKIR)” tárgyú európai uniós támogatással megvalósuló kiemelt projekt megvalósítására – közölte a társaság anyavállalata, a 4iG Nyrt.

A Belügyminisztériummal kötött szerződés értelmében az IKIR projekt keretén belül a Humansoft üzleti döntéshozatalt támogató, elemző rendszert épít ki önkormányzatok számára.
A rendszerben egy közös platformon válnak elérhetővé a helyi közszolgáltatásokkal kapcsolatos, a helyi döntéstámogatáshoz szükséges rendszerek, kialakul egy komplex információs bázis és adattárház, valamint értékelési és elemzési módszertanok készülnek, elsősorban a helyi önkormányzati felhasználók számára.

Ezen felül többek között a Központi Statisztikai Hivatal és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársai is hozzáférhetnek majd a rendszerhez, így az adatok további kutatások megalapozásához is használhatók, illetve tananyagként szolgálhatnak a jövőben.”

Forrás:
Milliárdos pályázatot nyert el a Humansoft; Világgazdaság Online; 2017. május 5.
Lásd még: KÖFOP 2.3.1-VEKOP16 Helyi közszolgáltatás információs rendszer fejlesztése és bevezetése (IKIR); Széchenyi 2020