Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyarközigazgatási informatikaterületfejlesztés

Vonzó Duna Régió – Területi Vonzóképességi Monitoring Adatplatform workshop Szegeden

Szerző: 2017. május 13.No Comments

„A Duna Régió országai nemzetközi program keretében igyekeznek azon, hogy területi tőkéjük erejével magukhoz vonzzák és ott is tartsák különböző motivációval rendelkező célközönségüket. Az ATTRACTIVE DANUBE projekt keretében a Lechner Tudásközpont az Első Magyar Felelősségteljes Innováció Egyesülettel közösen workshopot tart Szegeden, május 17-én.

A Duna Régió vonzóképességéről tart műhelymunkát a Lechner Tudásközpont és az Első Magyar Felelősségteljes Innováció Egyesület Szegeden az ATTRACTIVE DANUBE nemzetközi projekt keretében. A május 17-ei szegedi workshop első állomása lesz a hazai, területi vonzóképességi monitoring adatplatform kialakítására irányuló szakmai eszmecserének.

A kutatók, civil szervezetek, üzleti és kormányzati szférából érkezők számára egyaránt érdekes szakmai nap során a területi vonzóképesség témáját közelítik meg az előadók többféle nézőpontból és megismerkedhetnek az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer használatával is. A workshopra hamarosan még két további helyszínen, Győrben és Budapesten is sor kerül majd.

Vegyen részt Ön is a Területi Vonzóképességi Adatplatform kialakításában és hasznosítsa annak eredményeit! Jelentkezni május 15-éig lehet a következő címen: timea.cserni@lechnerkozpont.hu

Részletes program

9.45 – 10.00 Regisztráció

10.00 – 10.15 Területi vonzóképesség a Duna Régió országaiban – Mogyorósi Balázs (EMFIE)

10.15 – 10.30 A digitális világ és a területi vonzóképesség kapcsolata – Zuti Bence (EMFIE)

10.30 – 10.45 A területi vonzóképesség mérésére alkalmas indikátorok – Jaschitzné Cserni Tímea (Lechner Nonprofit Kft.)

10.45 – 11.00 Kávészünet

11.00 – 11.45 TeIR bemutató – Nagy András (Lechner Nonprofit Kft.)

11.45 – 13.00 Brainstorming

13.00 – 14.00 Ebéd”

Forrás:
Vonzó Duna Régió – Területi Vonzóképességi Monitoring Adatplatform workshop Szegeden; Lechner Tudásközpont; Jaschitzné Cserni Tímea; Lechner Tudásközpont; 2017. május 8.
Lásd még korábbi cikkünket: Okos, fenntartható és bevonáson alapuló növekedés: indul az ATTRACTIVE DANUBE projekt