Skip to main content
informatikaszakirodalom

Big Data szuperkonferencia lesz Budapesten

Szerző: 2017. május 14.No Comments

„A Big Data, az adatelemzés, a prediktív analitika és a gépi tanulás szerelmesei jobban teszik ha már most befoglalják naptárukba a május 18-i dátumot. Ezen a napon kerül ugyanis majd Budapesten megrendezésre a Big Data Universe 2.0 konferencia, ahol neves magyar és nemzetközi előadóktól hallhatnak majd kedvenc szakterületeik legfontosabb újdonságairól.Az Akvárium Klubban megrendezésre kerülő eseményt a Lucas Bernardi, a Booking.com adattudósa fogja megnyitni, aki a nemzetközi szállásközvetítő oldalnál a petabájtos nagyságrendű adatok kezelésével kapcsolatos tapasztalatairól számol majd be. Ezt követően további előadásokat lehet majd magyar és nemzetközi előadóktól hallgatni.

Szendi-Varga János, a GraphAware munkatársa például a többszempontú (polyglot) keresés rejtelmeibe vezeti be hallgatóságát, míg Komor Attila, a Nextent adatelemzője a nyílt adatforrások felhasználásáról beszél majd. Molnár Dániel, a Door2Door adattudósa a gazdaságos és praktikus adatfeldolgozás trükkjeibe avatja be a megjelenteket, Horváth Gábor, az ELTE oktatója pedig az adatfeldolgozás gyorsításának módszereiről beszél fog beszélni.

Dobó Mátyás, a Telekom szakértője a telekommunikációs szolgáltatások által generált adatok és azok megosztásának gyakorlatát, míg a Havlik Marcell és Havlik Tamás, a DiabTrend adattudósai azt mutatják majd be, hogy miként segíthet a cukorbetegség kezelésében a neurális hálózatok segítségével történő adatelmezés. Szukács István, a StreamBright munkatársa a nagyteljesítményű adatfeldolgozó sorokról, Szabó János, a chatler.ai szakértője pedig arról fog beszélni, hogy miként lehet gépi tanulás által hatékonyabbá tenni a chatbotokat.

Simon István, a Prefibox vezetője a Hadoop az Azure-on történő használatával kapcsolatos tapasztalatairól fog beszámolni, Paweł Manowiecki, a Qlik architektje pedig a Big Data és Data Lake infrastruktúrák üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalókról mesél majd. Czanik Péter, a Balabit mérnökének előadása a nagy mennyiségű IoT eszközről történő adatgyűjtésről és -feldolgozásról fog szólni.

A Big Data 2.0 konferencián történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ugyanakkor VIP jegyeket is lehet venni, amik birtokában személyesen is lehet majd találkozni és beszélgetni az előadókkal, valamint teljes ellátást és PaaS-t (Pálinka as a Service) kapni az egész rendezvény alatt.”

Forrás:
Big Data szuperkonferencia lesz Budapesten; Prog.Hu; 2017. május 8.
Big Data Universe Conference 2.0