Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia Budapesten (Nemzeti Sportinformációs Rendszer)

„A sport és az innováció kapcsolatáról, lehetőségeiről kezdődött nemzetközi konferencia Budapesten. Az első Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia nyitónapján köszöntőt mondott dr. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese, dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatója és Prof. Dr. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem (TE) rektora.
Szabó Tünde beszédében megköszönte a szervezőknek, hogy életre hívták ezt a konferenciát, ahol a magyar sportgazdaságnak lehetősége nyílik újabb lépést tenni nemzetközi sikerek felé napjaink tendenciáinak megismerésével, figyelemmel kísérésével, valamint a sportiparban tevékenykedő több ígéretes magyar vállalkozás bemutatkozásával.

Elmondta, hogy a kormány elkötelezett a sportegészségügy fejlesztésében, amely nélkülözhetetlen a magyar sport versenyképességének megtartása, fokozása, valamint az egészségtudatos életmód támogatása érdekében. Ezért is szorgalmazza olyan modern sportegészségügyi intézmény működését, mely világszínvonalú, biztos hátteret szolgáltat ahhoz, hogy sportolóink a legjobb formában állhassanak a megmérettetések elé. Az államtitkár külön kiemelte a Nemzeti Sport-táplálkozástudományi Intézet létrehozását, amely nemzetközi trendeket és sportolói, szakmai igényeket figyelembe véve, a Testnevelési Egyetem keretein belül alakul meg. A kutatók szerte a világon ugyanis a sport-táplálkozás tudományban látják a legális teljesítményfokozás egyik lehetséges, a WADA Kódexbe nem ütköző, még számos lehetőséget magában rejtő módját.

Egyik legfontosabb sportigazgatási lépésünk – folytatta – a Nemzeti Sportinformációs Rendszer megalkotása, mely egy olyan általános adatbázis, amely a sportélet minden szereplőjének igényeit kívánja kiszolgálni, a szabadidő-sportolóktól kezdve a szakembereken keresztül, akár a sportrendezvény szervezőkig…”

Forrás:
Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia Budapesten; Emberi Erőforrások Minisztériuma; 2017. május 18.
Lásd még: 1377/2016. (VII. 21.) Korm. határozat a Nemzeti Sportinformációs Rendszer továbbfejlesztésével kapcsolatos feladatokról és korábbi cikkünk Elkészül a nemzeti sportinformációs rendszer

A bejegyzés kategóriája: egészségügy, gazdaság, közigazgatási informatika
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.