Skip to main content
egészségügygazdaságközigazgatási informatika

Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia Budapesten (Nemzeti Sportinformációs Rendszer)

Szerző: 2017. május 21.No Comments

„A sport és az innováció kapcsolatáról, lehetőségeiről kezdődött nemzetközi konferencia Budapesten. Az első Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia nyitónapján köszöntőt mondott dr. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese, dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatója és Prof. Dr. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem (TE) rektora.
Szabó Tünde beszédében megköszönte a szervezőknek, hogy életre hívták ezt a konferenciát, ahol a magyar sportgazdaságnak lehetősége nyílik újabb lépést tenni nemzetközi sikerek felé napjaink tendenciáinak megismerésével, figyelemmel kísérésével, valamint a sportiparban tevékenykedő több ígéretes magyar vállalkozás bemutatkozásával.

Elmondta, hogy a kormány elkötelezett a sportegészségügy fejlesztésében, amely nélkülözhetetlen a magyar sport versenyképességének megtartása, fokozása, valamint az egészségtudatos életmód támogatása érdekében. Ezért is szorgalmazza olyan modern sportegészségügyi intézmény működését, mely világszínvonalú, biztos hátteret szolgáltat ahhoz, hogy sportolóink a legjobb formában állhassanak a megmérettetések elé. Az államtitkár külön kiemelte a Nemzeti Sport-táplálkozástudományi Intézet létrehozását, amely nemzetközi trendeket és sportolói, szakmai igényeket figyelembe véve, a Testnevelési Egyetem keretein belül alakul meg. A kutatók szerte a világon ugyanis a sport-táplálkozás tudományban látják a legális teljesítményfokozás egyik lehetséges, a WADA Kódexbe nem ütköző, még számos lehetőséget magában rejtő módját.

Egyik legfontosabb sportigazgatási lépésünk – folytatta – a Nemzeti Sportinformációs Rendszer megalkotása, mely egy olyan általános adatbázis, amely a sportélet minden szereplőjének igényeit kívánja kiszolgálni, a szabadidő-sportolóktól kezdve a szakembereken keresztül, akár a sportrendezvény szervezőkig…”

Forrás:
Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia Budapesten; Emberi Erőforrások Minisztériuma; 2017. május 18.
Lásd még: 1377/2016. (VII. 21.) Korm. határozat a Nemzeti Sportinformációs Rendszer továbbfejlesztésével kapcsolatos feladatokról és korábbi cikkünk Elkészül a nemzeti sportinformációs rendszer