Skip to main content
gazdaságközigazgatási informatika

e-közmű – workshop 2017. június 20-án

Szerző: 2017. május 26.No Comments

„2017 július elsejét követően a közműegyeztetések csak elektronikus úton bonyolíthatók. A Magyar Mérnöki Kamara a jogalkotóval, a Miniszterelnökséggel és a rendszert bevezető Lechner Tudásközponttal közösen szervez tájékoztató WORKSHOP-ot. A regisztráció elindult!

Milyen módon van lehetőség a közműegyeztetések kezdeményezésére? Milyen feltételeknek kell megfelelni a rendszer használatához?
Milyen adatokat tud a szaktervező a rendszer felületén keresztül egyeztetni a közműszolgáltatókkal? Hogy kapja meg a különböző adatokat, milyen formában állnak rendelkezésére a tervezés során? Hogy kapja meg a szükséges közműnyilatkozatokat?

A szimpozium a bevezetéssel kapcsolatos jogszabályi háttér ismertetésével kezdődik, a Miniszterelnökség mutatja be a jogszabályi környezetet, amelyben a szakembereknek a bevezetést követően dolgozni kell.

A bevezetőben Dauner Márton úr, a Miniszterelnökség építésjogi és hatósági főosztályának vezetője mutatja be a jogszabályi környezetet, ismerteti a szabályozás mögötti jogalkotói szándékokat.

Ezt követően a Lechner Tudásközpont munkatársai mutatják be az e-közmű rendszerét, a tájékoztató felületet, a tervezés-támogatás eszközeit és megoldását, illetve a közműnyilatkozatokat. Gyertyánági András és Szekeres Orsolya, az e-közmű projekt vezetői a rendszer elvi és gyakorlati felépítését bemutató prezentáció után a kerekasztalbeszélgetésben a rendszer kialakításában résztvevő kollégákkal együtt válaszolnak a hallgatóság kérdéseire.

REGISZTRÁCIÓ az alábbi linken.”

Forrás:
e-közmű – WORKSHOP; Magyar Mérnöki Kamara; 2017. május