Sztrájk jöhet az Államkincstárnál

„ A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Magyar Államkincstár országos, megyei és munkahelyi szakszervezetei bejelentették, hogy július 17-én kétórás sztrájkot tartanak, ha a Kormány és az Országgyűlés nem támogatja a Központi Közigazgatási szerveknél dolgozók 2017-től érvényes 25%-os bérfejlesztését – olvasható a szervezet honlapján.
A szakszervezet szerint ehhez – a Kincstári dolgozók számára mintegy – 1 milliárd forint plusz pénzre van szükség. A Magyar Államkincstár dolgozói 9 éve nem kaptak bérfejlesztést, többségük a garantált bérminimumért dolgozik naponta több mint 8 órán át – olvasható a szervezet közleményében.

A dokumentumban foglaltak szerint a Magyar Államkincstárnál állandósult a munkaerőhiány, a munkatársak rendszeresen túlóráznak…A Magyar Államkincstárt az alacsony bérek és a rengeteg túlóra miatt folyamatosan hagyják el a munkavállalók, akiket a versenyszférát is érintő szakemberhiány miatt képtelenség pótolni, ezért a határidőket egyre nehezebben képesek tartani a szakszervezet szerint. Szakképzett munkaerő, mint például IT szakember, bérszámfejtő, könyvelő a piacon magasabb fizetésért is el tud helyezkedni, ezért a fluktuáció mellett állandósult az emberhiány -írják…[Adó Online]”

„…Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi kormányinfón azt mondta, ez biztos félreértés, a központi államigazgatásban nincsen sztrájk. Azt is jelezte, hogy nem lesz béremelés. A Magyar Államkincstár azzal reagált, hogy a hozzájuk tartozó csaknem egymillió munkavállaló bérszámfejtése nincs veszélyben, az alapfeladatok ellátását nem veszélyezteti a sztrájk.[InfoRádió]”

Forrás:
Sztrájk jöhet az Államkincstárnál; Adó Online; 2017. június 1.
Sztrájkra készülnek az államkincstár dolgozói; InfoRádió/Magyar Narancs; 2017. június 2.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatás:magyar
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.