Skip to main content
informatikajogközigazgatás: magyarközigazgatási informatika

15 éves az eGov Kft. – 15 év az e-közigazgatás szolgálatában

Szerző: 2017. június 15.No Comments

2002. június 17. – A kezdetek
Kleinheincz Gábor két alapítótársával együtt megalapítja az eGov Tanácsadó Kft. előtársaságát. Az alapítók lelkesedése, informatikai, közigazgatási és jogi szakismerete és tapasztalata biztosítja a hátteret a magyar elektronikus közigazgatás megvalósításához nyújtott szolgáltatásokhoz.

2002-2008 – Stabil fejlődés
A mikrovállalkozás indítását követően a cég éves árbevétele, létszáma és az egyes megbízásokkal felvállalt szakmai feladatok volumene folyamatosan – átlagosan évente 10%-kal – nő.

2008-2010 – Elektronikus ügyviteli megoldások
2008-ban az eGov piacra dobja saját fejlesztésű, cég- és változásbejegyzési kérelmek készítéséhez alkalmas szoftverét, a Cégírnokot. 2 évvel később online platformot fejleszt a magyarországi gazdasági társaságok idegen nyelvű céginformációjának eléréséhez, companyregister.hu néven.

2010. június – eGov Hírlevél
2010 júniusában az eGov Kft. hírlevelet indít azzal a céllal, hogy segítse a közigazgatás és az informatika összekapcsoló területein dolgozó szakemberek tájékozódását. A nyolcadik évfolyamánál tartó eGov Hírlevél hetente közel 1000 megrendelőjéhez juttatja el a terület friss híreit.

2011. június – Nemzeti Távközlési Gerinchálózat
A cég projektmenedzsment szolgáltatással támogatja a kormányzati informatika infrastruktúrájának konszolidálására létrehozott Nemzeti Hálózatfejlesztési Projektet.

2014. november – Új iroda Budapest szívében
Az eGov Kft. birtokba veszi új, okos-iroda technológiával (smart office) felszerelt, első saját tulajdonú – az MNB növekedési hitelének segítségével vásárolt – irodáját, közvetlenül a Parlament szomszédságában.

Amire az eGov Kft. büszke lehet:

  • közreműködés több mint 200 magyarországi fejlesztési projekt megvalósításában;
  • közel 30 fiatal pályakezdő támogatása tanácsadói pályafutásuk elindításában;
  • a kezdeti éves árbevétel közel 40-szeresre növelése 15 év alatt;
  • közreműködés az elektronikus közigazgatás megteremtését támogató stratégiai projektekben:
    • Hibrid kézbesítési és konverziós rendszer létrehozása (Magyar Posta Zrt.),
    • Nemzeti Távközlési Gerinchálózat kialakítása (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium),
    • a Kormányzati Felhő és a Kormányzati Adatközpont kialakítása és továbbfejlesztése (NISZ Zrt.),
    • közreműködés az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatban az elmúlt másfél évtizedben kihirdetett magyarországi törvények szakmai megalapozásában (igazságügyi tárca, bírósági szervezet),
    • szervezetfejlesztési tanácsadás és ügyfélelégedettség-mérés Tiranában, az albán közigazgatás ügyfélszolgálatát működtető ADISA (Agency for the Delivery of Integrated Services Albania) számára.

Forrás:
15 éve az e-közigazgatás szolgálatában; eGov Kft.