Skip to main content
gazdaság

Korszerű, új gépjárművekkel fejleszti mobilpostai-szolgáltatásait a Magyar Posta

Szerző: 2017. június 17.No Comments

„A kistelepüléseken elérhető mobilposta-szolgáltatáshoz 160 Opelt is vásárolt a Magyar Posta Zrt – közölte a Magyar Posta. A speciálisan átalakított járműveket az Opel Magyarország folyamatosan adja át a Postának, június közepéig a teljes új flotta átvétele megtörténik.

A társaság az Opel Magyarországtól vásárol 160 Combo kis tehergépjárművet. Az Opel a Posta speciális igényeinek megfelelően alakítja ki a járműveket. A jelenleg hazánkban működő mobilpostai hálózat 917 település lakosságának biztosít ilyen módon hozzáférést a postai szolgáltatásokhoz

A Magyar Posta mobilposta szolgáltatása biztosítja a küldemények címhelyekre történő eljuttatását, valamint levelek, csekkek feladását is, emellett valamennyi alapvető szolgáltatás rendelkezésre áll, ami a postákon is elérhető: postai küldemények, csekkek, csomagok, ajánlott küldemények kézbesítése és feladása, pénzfeladás, nyugdíjak és pénzküldemények kézbesítése, pénzfelvétel kártyáról stb – közölte a Magyar Posta. Hozzátették, az alapszolgáltatásokon felül a mobilpostán különböző újságok, sorsjegyek, feltöltőkártyák és más árucikkek is kaphatók.
Mivel ezek az autók mozgó postahivatalként működnek, az Opel Combo haszongépjárműveket ennek megfelelően kellett a szolgáltatási és biztonsági igények figyelembevételével átalakítani. Így például az autó speciális áramellátást, széfet, GPS-nyomkövetőt, polcrendszert kapott. Majláth Zsolt elmondta, hogy a korszerű, új mobilpostás autók jellemzően a dél-dunántúli és az észak- és kelet-magyarországi területeken kezdik meg szolgálatukat.”

Forrás:
Mobilpostával járja a kistelepüléseket a Magyar Posta; Világgazdaság; 2017. június 16.