Skip to main content
gazdaságinformatikaközigazgatási informatika

Az OTP építheti ki a BKK bankkártya-elfogadó rendszerét

Szerző: 2017. június 27.No Comments

„Közel 12 ezer olvasót helyeznek el, hogy ne kelljen külön bajlódni a jegyvásárlással.
Az OTP építheti ki a BKK bankkártya-elfogadó rendszerét – derül ki a friss Közbeszerzési Értesítőből. A pályázati kiírásban az e-jegy kifejezést ugyan nem nevesítik, de a részletekből kiderül, hogy ha kiépítik a rendszert, akkor nem csak a hagyományos jegy vásárlására használhatjuk a bankkártyát, hanem e-jegyet is lehet venni majd. A bank összesen 11 592 olvasót helyez el a „tömegközlekedési környezetben”, ezzel lehetővé teszi, hogy a viteldíjat közvetlenül bankkártyával fizessék ki.

Ezen kívül száz terminált üzembe helyez a bank. 415 önkiszolgáló, valamint 600 mobil terminált pedig a BKK ad, az OTP feladata az lesz, hogy ezeket illessze be a közlekedési cég saját rendszerébe. A rendszert össze kell kötni a Bubival is.

A BKK nettó 550 millió forintot fizet az OTP-nek a rendszer kiépítéséért. Ezen kívül minden megvásárolt e-jegy árának 1,1-1,2 százaléka a banké lesz, a bankkártyával vásárolt hagyományos jegyek ára után pedig az ár 0,47 százalékát kapja az OTP.

Aki arra kíváncsi, hogy mikor indulhat az e-jegyrendszer élesben is, az a tenderből nem fog választ kapni. A BKK nemrég azt közölte, hogy idén nyáron már elindítják a próbaüzemet, azt viszont nem árulták el, hogy a teljes rendszer mikorra áll fel.”

Forrás:
Több száz millióért építheti ki az OTP a BKK e-jegyrendszerét; HVG.hu; 2017. június. 26.
Lásd még: Bankkártya-elfogadási szolgáltatás beszerzése – tájékoztató az eljárás eredményéről; Közbeszerzési Értesítő; 2017/106; 2017. június 26.