Megtörtént a Pápai Járási Hivatal energetikai korszerűsítése

„Egymilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el 2016-ban a Veszprém Megyei Kormányhivatal a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) vonatkozó kiírásán a feladatellátást szolgáló épületek korszerűsítésére.
Ez az összeg egy 2016 decemberében megjelent kormányhatározatnak köszönhetően további 300 millió forinttal bővült, így összesen 26 épület energetikai korszerűsítése valósulhat meg az idei év végéig. Az első körben 3 pápai épület újult meg, köztük a Pápa Fő utca 12. szám alatt található Járási Hivatal. Ennek ünnepélyes átadására június 30-án, pénteken került sor. A rendezvényen Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár mellett Takács Szabolcs kormánymegbízott is köszöntötte a Hivatal dolgozóit, Pápa Város Önkormányzatának képviselőit és a meghívott vendégeket.

A kormánymegbízott beszédében beszámolt a fejlesztés részleteiről. Mint mondta, a kormányhivatal felmérte, mely épületek felelnek meg a pályázati kiírásban megfogalmazott céloknak, így esett a választás hat veszprémi, három pápai, három tapolcai és egy balatonfüredi épületre. A három pápai középületre 130 millió forintot költött a Kormányhivatal.

A legfőbb cél az energiatakarékosság, a költséghatékony működtetés biztosítása, és a környezet megóvása. Lényeges szempont az is, hogy az állampolgárok adóforintjaiból minél kevesebbet kelljen a közigazgatás működtetésére fordítani – hangsúlyozta Takács Szabolcs. Hozzátette, a Hivatal igyekszik jó gazdája lenni az önkormányzat által átadott épületeknek, ily módon a korszerűsítés a fő utcai épület egészére kiterjed, függetlenül attól, hogy egyes helyiségeket a helyi önkormányzat használ.

Dr. Kovács Zoltán államtitkár köszöntőjében felidézte polgármesteri emlékeit, majd a mostani fejlesztés jelentőségéről szólt. Elmondta, a projekt jól illeszkedik a Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Tervbe, melyben szerepel az EU-s források felhasználása 1200 milliárd forint értékben. Ebből épületenergetikai fejlesztésekre és megújuló energia felhasználásra 300 milliárd forintot költenek.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően Unger Tamás, Pápa Város alpolgármestere tartott pohárköszöntőt. A rendezvényt Kanozsainé dr. Pék Mária Pápa Város Önkormányzatának címzetes főjegyzője is megtisztelte jelenlétével.”

Forrás:
Megtörtént a Pápai Járási Hivatal energetikai korszerűsítése; Veszprém Megyei Kormányhivatal; 2017. július 10.

A bejegyzés kategóriája: energia, közigazgatás:magyar
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.