Skip to main content
közigazgatás: magyar

Hamarosan megnyílik a kormányablak a Nyugati pályaudvarnál

Szerző: 2017. július 30.No Comments

„A VI. kerület második kormányablaka 14 munkaállomással várja majd az ügyeiket intézni akaró állampolgárokat – mondta a Rádió Orientnek Ficher Tamás hivatalvezető, aki éves szinten legalább 160 ezres ügyfélforgalomra számít az új integrált ügyfélszolgálati irodában.

A VI. kerületben 2014-ben nyitotta meg kapuit az első kormányablak az Andrássy út 55 szám alatt, ahol azóta folyamatos ügyfélszám-emelkedés tapasztalható. Az idei első fél évben mintegy 40 ezer állampolgár fordult meg a hivatalban. Mint azt Fischer Tamás elmondta, több mint 4 ezer új típusú személyi igazolványt állítottak ki, és ennél valamivel több ügyfélkaput regisztráltak a kormányablakban. Hozzátette: ez utóbbi oka, hogy a közigazgatásban dolgozóknál bevezették a munkáltatói okiratok elektronikus előállítását, amelyhez valamennyi munkatársnak szüksége van elektronikus ügyintézési felületre.

Az Andrássy úton található kormányablak 9 front office állomással várja az állampolgárokat, de ennél többre lenne szükség a hivatalvezető szerint. Az itteni ügyfélforgalmat és az amúgy sem hosszú várakozási időt fogja majd csökkenteni a Nyugati Pályaudvarnál megnyíló kormányablak, amely némileg nagyobb, 14 munkaállomással várja majd az ügyfeleket.

A kormányablakba még várják a jelentkező munkatársakat – hívta fel a figyelmet Fischer Tamás.”

Forrás:
Hamarosan megnyílik a kormányablak a Nyugati Pályaudvarnál; OrientPress; 2017. július 26.