Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatikaművelődés

Véget ért a fentrol.hu pontgyűjtő játéka

Szerző: 2017. július 30.No Comments

„Nagy sikerrel és rekordszámú közreműködővel zárult Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztályunk (BFKH FTFF) 2017. május 1. és június 30. között, a fentrol.hu felhasználói számára megrendezett pontgyűjtő játéka. A játék során a Digitális Légifelvétel Archívum (DLA) projekt keretében megvalósult online felületen a légifelvételek georeferálásáért, azaz helyzetük pontosításáért lehetett pontokat gyűjteni.

A fentrol.hu oldalon jelenleg 115 457 db légifelvétel érhető el, amelyek közül eddig – az oldal indulása óta a játék végéig – összesen 32 125 db kép helyzetét pontosították a felhasználók, amely a teljes digitális állomány közel 30%-a. Ennek ötödét, 5255 db-ot az idei, negyedik pontgyűjtő játék alatt igazították helyre. Összesen 91 játékos vett részt a pontgyűjtésben, a regisztrált felhasználók száma ez időszak alatt 40 új belépővel gyarapodott. Az első 15 legmagasabb pontszámot elérő játékos ajándékcsomagot kapott, a legalább 100 képet georeferálók pedig az ajándékcsomag mellett műhelylátogatáson vehettek részt a BFKH FTFF székházában, ahol szakmai vezetés mellett megtekinthették a Légifilmtárban őrzött archív analóg felvételeket tartalmazó mappákat, tekercseket és repülési vázlatokat. Mivel az archív légifelvételek digitalizálása jelenleg is folyik, a vendégek bepillantást nyerhettek a filmtisztítás és szkennelés munkafolyamataiba is.

Végezetül, elismerve és megköszönve szorgalmukat a georeferálások terén, Braunmüller Péter, a BFKH FTFF szolgáltatás koordinációs felelőse adta át az ajándékcsomagokat. Reméljük, játékosaink továbbra is aktív közreműködők maradnak a fentrol.hu archív légifelvételeinek pontos helyreigazításában és lelkes résztvevői lesznek későbbi pontgyűjtőjátékainknak.”

Forrás:
Véget ért a fentrol.hu pontgyűjtő játéka; Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály, Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH FTFF); 2017. július 25.