Egyre népszerűbb az e-vonatjegy és az internetes vásárlás

„A Balaton vagy a Velencei-tó partján hűsölne? Ha e két célállomásra interneten keresztül váltja meg a vonatjegyét, augusztus 27-ig 15 százalékkal olcsóbban utazhat. Az online vásárolt e-vonatjegyek egyre népszerűbbek az utasok körében.

A vasúttársaság augusztus 27-ig 15 százalékos engedményt ad a Velencei-tóhoz és a Balatonhoz utazó, jegyüket interneten megvásárló utasok részére. Az e-Balaton, illetve az e-Velence kedvezmény azonban csak a menetrendi keresőben @-cal jelölt vonatok esetében, online váltott jegyekre érvényes. (A nyári menetrendváltástól bevezetett kedvezménnyel igénybe vehető vonatok listája az alábbi linken tekinthető meg.)

Az e-Balaton, illetve e-Velence jegyet akár mobiltelefonon vagy laptop képernyőjén, de természetesen kinyomtatva is be lehet mutathatni a jegyvizsgálónak. Az e-Balaton és az e-Velence jegyek bevezetése óta eltelt közel másfél hónap leforgása alatt több mint 12 500 fogyott belőlük. Az e-vonatjegyek egyébként is egyre népszerűbbek az utasok körében: tavaly az előző évihez képest 18 százalékkal több, összesen 1,46 millió vásárlás történt a vasúttársaság internetes értékesítési rendszerében (ez a teljes belföldi értékesítés 7 százalékát tette ki). 2017 első félévében pedig már 926 ezernél tart az online jegyvásárlások száma, ami 35 százalékkal több, mint 2016 hasonló időszakában. Az online vásárlások háromnegyedében e-vonatjegyet választják az utasok.

Háttérinformációk az e-vonatjegyről:
Az internetes jegyvásárlás lehetőségét a MÁV-START még 2008-ban vezette be. Szabályozási és technikai okokból az online váltott jegyeket eleinte ki kellett nyomtatni a jegykiadó automatából, majd később, 2011 novemberétől már az otthon kinyomtatott jegyekkel is lehetett utazni. 2012 decemberétől előbb csak az IC-ken, majd a gyorsvonatokon is lehetővé vált a nyomtatás nélküli, okoseszközön történő vonatjegy-bemutatás. Az utasok igényeit követve ezt a lehetőséget a vasúttársaság 2016 novemberétől valamennyi belföldi járatára kiterjesztette e-vonatjegy néven.”

Forrás:
Nagyon bejön az utasoknak az e-vonatjegy és az internetes vásárlás; MÁV Magyar Államvasutak Zrt.; 2017. augusztus 4.

A bejegyzés kategóriája: gazdaság, Internet
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.