Skip to main content
közigazgatás: magyar

XXII. Országos Főépítészi Konferencia

Szerző: 2017. augusztus 5.No Comments

„Az ország önkormányzati és állami főépítészei saját kezdeményezésükre 1996‐tól évente más és más városban rendezik meg nagy sikerrel az Országos Főépítészi Konferenciát.

Ez évben 2017. augusztus 23‐25. között Tatán kerül megrendezésre a XXII. Országos Főépítészi Konferencia a Magyar Főépítészek– Országos Főépítészi Kollégium ‐ Egyesület, valamint Tata Város Önkormányzata szervezésében.

Aki nem tudja, hogy létezik egy Tata nevű település és olvasna róla, azt hihetné, hogy egy fiktív mintatelepülés (mint Magyarszéphely), hiszen itt mindenből van több‐kevesebb, ami kell egy településre: építészeti örökség, természeti kincsek: erdők, tavak, patakok, kulturális hagyományok, mozgalmas sport és művészeti tevékenység, mezőgazdaság és ipar, versenyképes alap‐ és középfokú oktatás, jó közlekedési feltételek (vasút, autópálya), szervesen együttműködő kistérség.

A Konferencia arra keresi a választ, hogy hogyan biztosítható vonzó élettér a településen élők,
a családok, a közösségek számára. Ha már a belbecs megvan és jól működik, akkor a külcsín is fontossá válik. A főépítész egyik legfontosabb feladata ennek az összhangnak a magas színvonalú szakmai támogatása, melynek még jobb művelését segítse az idei konferencia.

A konferenciára várjuk a főépítészeket és családtagjaikat valamint a szakma más képviselőit, a tervezőket, az építéshatóságok munkatársait, az örökségvédőket, a régészeket, a minisztériumok, főhatóságok, kormányhivatalok munkatársait, önkormányzati szövetségeket, a helyi és országgyűlési képviselőket, szociológusokat, közgazdászokat, a szakmai, társadalmi szervezetek vezetőit/munkatársait egyaránt.

Rendezők:
Magyar Főépítészek‐Országos Főépítészi Kollégium ‐ Egyesület
Tata Város Önkormányzata

Társrendezők:
Magyar Építőművészek Szövetsége
Magyar Urbanisztikai Társaság
Magyar Építész Kamara
Duna‐Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft.

Kapcsolódó anyagok
Felhívás (100.41 KB)
Ajánló (94.55 KB)
Programtervezet (148.01 KB)”

Forrás:
XXII. Országos Főépítészi Konferencia ; Magyar Urbanisztikai Társaság; 2017. augusztus