A Kormány 1499/2017. (VIII. 11.) Korm. határozata az állami adó- és vámhatóság végrehajtási feladatainak ellátásához szükséges egyes intézkedésekről

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 4,8 milliárd forintot kap az idei költségvetésből a végrehajtási feladatainak ellátására. Ebből a számlavezetés és nyilvántartás informatikai hátterét és az egyéb beruházásokat kell finanszíroznia.

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat utal arra, hogy az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény alapján az állami adó- és vámhatóság feladat- és hatáskörébe kerülnek az állami végrehajtási ügyek. Az adóhatóság 2019. január 1-jétől veszi át a törvényszéki végrehajtás feladatait.

Ezért fel kell mérni, hogy a múlt évben – országosan – a különféle szervezetek mennyit költöttek a végrehajtásra és hány személy végezte ezt a munkát. Ez alapján a nemzetgazdasági miniszternek kell kidolgoznia a NAV hatáskörébe kerülő végrehajtási ügyek ellátásához 2018-ban és 2019-ben szükséges beruházási és működési forrásigényt.”

Forrás:
Új feladatot kap a NAV – sok pénz is jár a testületnek ezért; Németh Géza; Napi.hu; 2017. augusztus 11.
A Kormány 1499/2017. (VIII. 11.) Korm. határozata az állami adó- és vámhatóság végrehajtási feladatainak ellátásához szükséges egyes intézkedésekről; Magyar Közlöny; 2017. évi 128. szám; 2017. augusztus 11.; 18270. oldal (pdf)

A bejegyzés kategóriája: gazdaság, közigazgatás:magyar, közigazgatási informatika, törvények, határozatok
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.