Skip to main content
közigazgatás: magyar

Új hivatali épületet adtak át a Dunaújvárosi Járásban

Szerző: 2017. augusztus 20.No Comments

„Július elején új épületbe költözött a Dunaújvárosi Járási Hivatal Társadalombiztosítási Osztálya, ahol egyben a Székesfehérvári Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya is tart ügyfélfogadást. A nyugdíjkérelmek mellett a taj-ügyintézés és az EU-kártya kiadás is itt történik. A gördülékeny ügyintézés érdekében azonban újabb beruházás és költözés várható a Dunaújvárosi Járási Hivatal életében – mondta el Kovács Péter hivatalvezető a Rádió Orient műsorában.

A január elsejétől érvénybe lévő integrációt követően Fejér megye Dunaújvárosi járásában újabb változások léptek érvénybe a közigazgatás tekintetében, hiszen július harmadikától új épületben – a volt Bánki iskolában – kezdhette meg működését a Dunaújvárosi Járási Hivatal Társadalombiztosítási Osztálya. Az új épületbe való beköltözés lehetővé tette a nyugdíjbiztosítási feladatok járási szinten való ellátását, így az ezzel kapcsolatos kérelmek feldolgozását átvették a Székesfehérvári Járási Hivataltól, és – saját járásuk mellet – a Sárbogárdi járásra kiterjesztve látják el a feladatokat Dunaújvárosban. E munkakörhöz tartozik az öregségi nyugdíj megállapítása, a korhatár előtti ellátás, a baleseti nyugellátás és a hozzátartozói nyugellátás, a rokkantsági járadék meghatározása, illetve a nyugdíjazás előtti adategyeztetési eljárás tekintetében is ide fordulhatnak az érintettek – mondta el Kovács Péter hivatalvezető a Rádió Orient műsorában.

A családtámogatási feladatok kapcsán az új épületben érhető el az anyasági támogatás, a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátások, illetve a fogyatékossági támogatások igénylése. Továbbá itt kapott helyet a Székesfehérvári Járási Hivatal Egészségbiztosítási Osztályának kirendeltsége is. A szolgáltatás hetente egy alkalommal vehető igénybe Dunaújvárosban, ezzel is megkönnyítve a járásban élők életét, hiszen a taj-ügyintézés, az EU-kártya kiváltás, a hatósági bizonyítványok kiállításának kérvényezése, illetve pénzbeli ellátásokkal kapcsolatos ügyintézés esetén is ide érdemes fordulni.

Kovács Péter elmondta: a Családtámogatási Osztály munkájának megkezdése pozitívan hat az ügyfelekre, hiszen ezekben az esetekben korábban, legközelebb Székesfehérváron adhatták le kérelmeiket a környéken élők.
A közel jövő tervei között szerepel továbbá a járási hivatal új épületbe való költöztetése. A projekt jelenlegi állása szerint egy régi rendelőintézet felújított épületébe költözne be a járás kilenc szervezeti egységeközül hét, mivel a Kormányablak és a Foglalkoztatási Osztály jelenlegi helyén maradna. A költözés munkaszervezési okai mellett természetesen a fő cél az ügymenet egyre közelebb vitele az állampolgárok igényeihez.

Az egységes központi épület nem csak fenntartás tekintetében lenne gazdaságosabb, hanem csökkennének a postázási és közlekedési költségek is.
A kommunikációs elszigeteltség megszűnésével várhatóan felgyorsul majd az osztályok közötti információáramlás, ami minden bizonnyal az ügymenetek ellátásának idejét is megrövidíti. Megoldást jelentene továbbá a – jelenleg nehézésget okozó – helyettesítésre, ha egy épületben kapnának helyet a járás osztályai.

A tervek szerint az átadás és a beköltözés a jövő évben várható, így a rövidesen még minőségibb és komfortosabb ügyintézés vár a Dunaújvárosi Járási Hivatalban megforduló állampolgárokra – zárta szavait a hivatalvezető.”

Forrás:
Új hivatali épületet adtak át a Dunaújvárosi Járásban; OrientPress; 2017. augusztus 19.