Megalakult az MTK e-sport szakosztálya

„A sportegyesület sajtótájékoztatón jelentette be új szakosztályának megalakulását, mely később más játékok felé is nyit majd, de eleinte a FIFA élvez fókuszt.

Világszerte rohamos ütemben kezdik felismerni és kihasználni az e-sportban rejlő lehetőségeket, idő kérdése volt, hogy Magyarországon mikor kelti fel a nagy közönség érdeklődését, és melyik lesz az első olyan sportegyesület, ami komolyabban nyit a téma iránt.

Az MTK, miután pár hete megszellőztette, ma hivatalosan is bejelentette, hogy megalakult az e-sport szakosztály, melyben hivatalosan szerződött játékosokat foglalkoztatnak. A jelenleg FIFA-játékosok alkotta csapat tizennégy taggal rendelkezik egyelőre (fontosnak tartották kiemelni, hogy egy női játékos is szerepel benne), de tervben van továbbiak felkeresése, néhányan az egyesület által szervezett selejtezők során nyújtott teljesítményük alapján kaphatnak majd ajánlatot. Két versenyszámban indulnak, az egyik a 11v11-es Pro Clubs, a másik a hagyományos 1v1 lesz. A csapat a másodosztályban kezd, de reményeik szerint hamar feljutnak az első osztályba is. Egyelőre mindenki munka vagy egyéb tevékenység mellett vesz részt a csapatban, ezért szervezett, közös edzéseik nincsenek, de előzetes egyeztetés után heti öt napon 2-3 órát gyakorolnak.

Bár konkrétumokat egyelőre nem közöltek, fontolgatják azt, hogy hamarosan újabb játékok felé nyitnak. Ennek kapcsán megkérdeztük, az MTK számára kizáró ok-e az, ha egy játék erőszakos – nemrégiben, miután felmerült, hogy az e-sport az olimpiára is beférkőzhet, az illetékesek gyorsan kikötték, hogy csak nem erőszakos játékoknak adnak lehetőséget. Dr. Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke azt mondta, nyitottan állnak mindenhez. Szegő Péter, az e-sport szakosztály vezetője hozzátette, az erőszakosnak minősülő játékokban nem az erőszak domborul ki, ezért az, hogy egy játékban fegyverek vagy vér van, nem kizáró ok.

A szakosztály az év végéig 3 milliós költségvetésből dolgozik.”

Forrás:
FIFA-t játszik majd az MTK e-sport szakosztályának első csapata; GameStar; 2017. szeptember 7.
Lásd még: Bemutatkozott az eSport szakosztály; MTK; 2017. szeptember 7.
E-sport szakosztályt indít idén az MTK – interjú Deutsch Tamással; Esport 1; 2017. június 17.
eSports; Wikipédia

A bejegyzés kategóriája: informatika, Internet, társadalom
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.