A magas színvonalú közszolgálat által igényelt készségek (OECD)

„A közigazgatásban dolgozók tevékenysége fontos hozzájárulás a társadalom és gazdaság fejlődéséhez. Azonban napjainkban a digitalizáció és az igényesebb, pluralistább és hálózatosabb társadalmak új módon való működésre késztetik a közszektort. Az OECD jelentésének tárgya a közigazgatásban dolgozók képzettsége és képességei. Megvizsgálja a jobb szakpolitikák és szabályozások kidolgozásához és a hatékony ügyfélközpontúsághoz szükséges készségeket. Tárgyalja, hogy a költséghatékony szolgáltatásnyújtás és a hálózatos környezetben az érdekeltekkel való együttműködés milyen igényeket támaszt a közigazgatásban dolgozókkal szemben. A jelentés megközelítéseket is javasol, amelyekkel a szakképzettség hiányosságainak kezelése a munkaerő-toborzás, a fejlesztés és a munkaerő-gazdálkodás révén megoldható.”

Forrás:
Skills for a High Performing Civil Service; OECD Public Governance Reviews; ISBN: 9789264280724 (PDF); 9789264280717(nyomtatott); http://dx.doi.org/10.1787/9789264280724-en; 2017. szeptember 11.
A kötet elérhetőségei: * A fenti címről szabadon elérhető és olvasható – de nem letölthető és nem másolható – egyben és fejezetenként is;
* A fenti címről kiindulva az OECD iLibrary szolgáltatásra előfizetett könyvtárakban (például egyetemi könyvtárak) szabadon elérhető és letölthető pdf formátumban, egyben és fejezetenként is.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatás:külföldön, közigazgatási informatika, szakirodalom
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.