Skip to main content
gazdaságinformatikaközigazgatás: külföldönközigazgatási informatika

A cél: Székelyföldet fejleszteni. Ötödször is Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia

Szerző: 2017. október 1.No Comments

„A cél: Székelyföldet fejleszteni.

Október 18. és 20. között ötödik alkalommal, ezúttal Sepsiszentgyörgyön szervezik meg a régió és Erdély legjelentősebb szakmai fórumát. A Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia céljai változatlanok: továbbra is aktívan kiaknázni a digitális technológia lehetőségeit, ezt a tudást pedig Székelyföld fejlesztésére fordítani. A legújabb ágazati trendek, a sikeresen működő innovatív modellek mellett olyan jó példákat mutatnak be a szervezők, amelyek Székelyföldet társadalmilag, de gazdaságilag is fejleszteni tudják.

A 40 informatikai vállalkozást tömörítő, a konferenciát szervező IT Plus Klaszter hisz abban, hogy lépést kell tartani a technológiával, hogy fel kell gyorsítani a helyi ügyintézést ahhoz, hogy fiatalokat otthon tartsák. „Az országunkra jellemző bürokrácia sok fiatalt elriaszt itthonról, közben meg egyáltalán nem kedvez azoknak, akik bár elköltöztek Székelyföldről, Romániából, de visszajönnének. Mi arra vállalkoztunk, hogy változtassunk a visszás helyzeten, ugyanakkor felismerjük azokat az értékeket, amelyek leginkább jellemzik településeinket, amelyek külföldön is eladhatók. Korszerűsíteni kell – ez jelentheti a kitörés lehetőségét. A hagyományok korszerű tálalása ma mindennél fontosabb, mert kézműves termékekben, élményturizmusban jók vagyunk, megéri, hogy ezekre digitális értékesítési hálózatot építsünk” – hangsúlyozta Bihari Béla, az IT Plus Klaszter elnöke, aki szerint Székelyföldben olyan hivatalokra van szükség, ahol nem kell sorban állni, vagy ahova be sem kell menni, hogy ügyeiket elintézzék az emberek. A városoknak is fejlődniük kell, ahol ingyenessé kell tenni a wifi szolgáltatást, és a szemléletnek is meg kell változni, hogy ne legyen ciki zöldnek lenni és kerékpározni autózás helyett.

A szervezők tapasztalatai szerint a konferencia szakmai beszélgetései és előadásai során kapcsolati háló épül ki a nemzetközi piacon működő IT&C vállalkozások, szakemberek, oktatók és önkormányzatok között.

Az eseményen jelen lesz és előad Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, Molnár Szilárd, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Tervezési és Elemzési Osztályának vezető tervezője, Winkler Gyula európai parlamenti képviselő, az Európai Néppárt kis- és közepes vállalkozásokat támogató lobbi szervezetének alelnöke, Kun Szabolcs, a CryptTalk világhírű startup vezérigazgatója és társalapítója, Paller Gábor, a Széchenyi István Egyetem tudományos főmunkatársa, Besenyei Sarolta, az Európai Parlament okosváros szakértője és még sok más meghívott.

Legyen részese a rendezvénynek, regisztráljon október 15-ig a http://digitalisszekelyfold.ro/ oldalon!”

Forrás:
Ötödször is Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia; Computerworld; 2017 szeptember 30.