Skip to main content
hírközlésinformatikaInternetközigazgatás: külföldönközigazgatás: magyartávközléstechnika

Magyarország tárgyalásokat folytat egy magyarországi ITU iroda létesítéséről

Szerző: 2017. október 2.No Comments

„Dr. Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár 2017.09.25-26. között részt vett, és beszédet mondott a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) dél-koreai Puszánban megrendezett Telecom World 2017 konferenciáján.
Az esemény megnyitójának egyik kiemelt szónokaként az államtitkár megerősítette, hogy Magyarország, az ITU alapító tagjaként elkötelezett a digitalizáció területén való együttműködés iránt. A jelenleg kibontakozó 4. ipari forradalom páratlan lehetőségeket teremt a digitális technológia térhódításával. Rámutatott, hogy az új, innovatív megoldások, az 5G és a big data rendszerek, valamint az elektromobilitás és a mesterséges intelligencia széleskörű elterjesztése kulcsfontosságú az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak eléréséhez.

Az államtitkár beszédében szorgalmazta a fejlett, európai országoknak az ITU munkájához való fokozottabb hozzájárulását. Ennek jegyében Magyarország tárgyalásokat folytat egy magyarországi ITU iroda létesítéséről. Továbbá, 2019-ben ismét otthont adna az ITU Telecom World konferenciának, építve a 2015-ös rendkívül sikeres rendezés tapasztalataira.

A konferencián az államtitkár kétoldalú megbeszélést folytatott Houlin Zhao-val, az ITU főtitkárával, valamint a szervezet felsővezetőivel. Továbbá részt vett a digitalizáció társadalmi hatásaival foglalkozó miniszteri kerekasztal-beszélgetésen. Ennek keretében kiemelte az innovatív kis- és közepes vállalkozásoknak a digitális gazdaság megalapozásában játszott megkerülhetetlen szerepét, valamint a tudástőke fontosságát az átalakuló értékláncokba való bekapcsolódásban.”

Forrás:
Magyarország tárgyalásokat folytat egy magyarországi ITU iroda létesítéséről; Külgazdasági és Külügyminisztérium; 2017. szeptember 26.
YouTube; ITU; 2017. szeptember 25.