Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Sikeres volt a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság átalakítása

Szerző: 2017. október 15.No Comments

„A kormányzat beszerzői, logisztikai és ellátói feladatait végző szervezet élen jár a lassú és bürokratikus ügyintézés háttérbe szorításában – jelentette ki Varga Mihály a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság éves állománygyűlésén. A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a Főigazgatóság egy hatékony, modern, az adóforintokkal felelősen gazdálkodó szervezetté alakult az elmúlt években.
A KEF irányítását 2014-ben vette át a nemzetgazdasági tárca, ezt követően jelentős működési, hatékonysági, szervezetfejlesztési lépések vittünk véghez – ismertette a tárcavezető. Varga Mihály az újításokról szólva emlékeztetett, hogy a Főigazgatóság idén tavasszal – Magyarországon elsőként – indított elektronikus közbeszerzési eljárási rendszert, amellyel jelentősen csökkentette az eljárások idejét és költségét.

A lassú, papíralapú ügyfélszolgálati és hibakezelési rendszer helyett szintén korszerű informatikai megoldást fejlesztett ki és vezetett be a szervezet, amely az ellátott minisztériumok legnagyobb részénél már működik vagy bevezetés alatt áll – tette hozzá.

Az intézmény több száz ingatlant és hozzávetőleg 1000 gépjárművet üzemeltet, továbbá mintegy 14 ezer közszférában dolgozó munkatárs háttértámogatásáért felel, a kormány ezért a hatékonyság mellett a takarékosság szempontját a Főigazgatóság esetében is kiemelten kezeli – jegyezte meg Varga Mihály.

A tárcavezető hozzátette: az állam működésével kapcsolatban a polgári kormány nem kisebb elvárásokat fogalmazott meg, minthogy gyors és könnyen elérhető szolgáltatásokat nyújtson az állampolgárok számára, egyúttal segítse a gazdasági fejlődést a korszerű és gazdaságos működéssel.”

Forrás:
Sikeres volt a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság átalakítása; Nemzetgazdasági Minisztérium; 2017. október 13.