Skip to main content
energiainformatikatechnika

Együttműködés a Nemzeti Közművek és az IBM között

Szerző: 2017. október 23.No Comments

„Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. és az IBM Magyarországi Kft. együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá annak érdekében, hogy a közműtársaság a szolgáltatásait a legmagasabb színvonalú technológiai háttérrel biztosíthassa 4,2 millió fogyasztója számára.

A Nemzeti Közművek célja egy digitális megoldásokra épülő, felhasználóbarát, alacsony költségű közműrendszer kialakítása. Ennek elérése érdekében alapvető igény a legmagasabb színvonalú és minőségű technológiai vívmányokhoz történő hozzáférés. Az IBM-mel kötött együttműködési megállapodás a biztos technológiai háttér kiépítését támogatja. Ezzel egy időben megkezdődik a társaságok közös gondolkodása és innovációs fejlesztési együttműködése is új típusú megoldások kutatására és kialakítására.” – mondta Alkér Zoltán, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. infrastruktúra vezérigazgató-helyettese.

A Nemzeti Közművek legfőbb prioritása az, hogy fogyasztói számára minőségi szolgáltatást nyújtson mind a földgáz-, mind pedig az áramszolgáltatás terén, amelyhez elengedhetetlen, a biztos technológiai és műszaki háttér.

Az IBM és a Nemzeti Közművek közötti együttműködés célja technológiai jellegű, amelynek keretében a Nemzeti Közművek vállalatai az IBM termékeit alkalmazzák okos hálózati fejlesztéseik és beruházásaik során. Másrészt innovációs fejlesztési együttműködésről van szó, amelynek célja olyan közös új megoldások felkutatása, amelyek kielégítik az Nemzeti Közművek fogyasztóinak igényeit és figyelembe veszik a tagvállalatok sajátosságait, valamint belső szinergiáit.

A Nemzeti Közművek közel 4,2 millió lakossági földgáz-és áramfogyasztó ellátásbiztonságát és színvonalas kiszolgálását biztosítja. A Nemzeti Közművek egy modern, digitális megoldásokat alkalmazó integrált közműszolgáltatóvá kíván válni.”

Forrás:
A Nemzeti Közművek szándéknyilatkozatot írt alá az IBM-mel; Nemzeti Közművek; 2017. október 20.