Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Indulhat az országos videokonferencia-rendszer kiépítése

Szerző: 2017. november 26.No Comments

„A NISZ és a T-Systems november 13-án aláírták azt a szerződést, amelynek célja, hogy kialakítsa a videovégpontokat az „Elektronikus megoldás az eltérő földrajzi helyszíneken történő közigazgatási ügyintézés munkaszervezésének és kommunikációjának fejlesztésére (VIKI)” című, projektben. A projekt költségvetése 3 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás, amelyet az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése finanszíroz a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15 „Adminisztratív terhek csökkentése” című konstrukció keretében.

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) aláírta a T-Systems Magyarország Zrt-vel a KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2015-00003 projekt videokommunikációs végpontstruktúra kialakításáról szóló szerződést.

A videokommunikációs végpontstruktúra közbeszerzési eljárásáról szóló hirdetmény 2016 szeptemberében jelent meg az Európa Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítésében (TED). A tárgyalásos közbeszerzési eljárás nyerteseként a T-Systems Magyarország Zrt. nettó 1 599 120 095 forint értékben szerződött a videovégpontok struktúrájának kiépítésére.

A „VIKI” projekt teljes költségvetése 3 milliárd forint, amelyet az Európai Szociális Alap, valamint Magyarország költségvetése finanszíroz a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program „Adminisztratív terhek csökkentése” című konstrukció, valamint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében. A projekt a Széchenyi 2020 program részeként valósul meg, fő kedvezményezettje a NISZ Zrt.”

Forrás:
Aláírták az országos videokonferencia-rendszer legnagyobb szerződését; NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.; 2017. november 22.