Skip to main content
gazdaságinformatikaközigazgatási informatika

Átadta a T-Systems a sok problémával küzdő e-jegy projekt újabb verzióját a BKK-nak

Szerző: 2017. november 27.No Comments

„…”A T-Systems elkészítette és november 22-én a BKK rendelkezésére bocsájtotta az új platformon létrejött online jegyértékesítési megoldás tesztverzióját” – közölte a hvg.hu-val a T-Systems Magyarország. „A T-Systems felelős szállítóként, a megfelelő emberi és anyagi erőforrás biztosításával elvégezte a rendszer továbbfejlesztését, melynek során megújult és több ponton is még korszerűbb modulok beépítésére került sor” – tették hozzá.

A cég azt javasolja, hogy a tesztelést követően induljon egy úgynevezett bug bounty program, amelyhez biztosítják „az általuk iparági szervezetekkel és szakértőkkel közösen kidolgozott keretrendszert” is. A szaknyelvben bug bounty néven ismert az a megoldás, amikor egy jutalmazási program keretében etikus hackerek segítségével keresik a hibákat, illetve ellenőrzik egy rendszer/program megoldásait.

A cég júliusban ígérte meg, hogy egy teljesen „új platformra helyezett” rendszerrel fog előállni, a működéshez szükséges infrastruktúra ellenállóbb lesz, az utasok többféle módon is fizethetnek és legyen egy felhasználóbarát mobilalkalmazás is. Kaszás Zoltán vezérigazgató azt is előre bocsátotta, hogy a cég saját költségén fogja elvégezni ezt a fejlesztést…”

Forrás:
HVG.hu; 2017. november 22.
A T-Systems elkészítette és november 22-én a BKK rendelkezésére bocsájtotta az új platformon létrejött online jegyértékesítési megoldás tesztverzióját; T-Systems; 2017. november 22.
Pontosítás: „2018 tavaszán lehet újra az interneten keresztül BKV-jegyet venni – vélte Dabóczi Kálmán az I/I Azurák Csabával című műsor felvételén. A BKK vezérigazgatója pontosította azokat a nyilatkozatokat, amelyek arra utaltak, hogy a T-System teljesen megújította volna a nyáron sokat bírált e-jegyrendszert. Most annyi történt, hogy a BKK szakemberi hozzáférhetnek az „újrahúzott” rendszerhez, azaz mostantól elkezdhetik a házon belüli teszteléseket, tehát még nincs pontos dátum az újraindulásról. Mindenesetre a tényleges e-jegyrendszert, azaz, hogy például mobiltelefonon keresztül lehessen bejutni egy metróperonra 2019-re valószínűsítette a BKK vezetője…”
Fonódó; 2017. november 23.