Skip to main content
energiaközigazgatás: magyar

Aki belép egy Vas megyei közhivatalba, az érezze azt, hogy ez egy erős, virágzó, biztonságot nyújtó állam

Szerző: 2017. december 2.No Comments

„A Vas Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztályának épülete 65 millió forintból újult meg.
A Földhivatali Osztály Welther Károly utcai felújított épületének ünnepélyes átadóját november 30-án tartották Szombathelyen.

A több mint 65 millió forintos energetikai beruházás során kicserélték a kazánt, az ablakokat és az ajtókat, valamint új szigetelést is kapott az épület.

A cél az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, gazdaságos üzemeltetés megvalósítása volt, ennek érdekében egy napelemes rendszert is kiépítettek, és korszerűsítették a világítást is.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott köszöntőjében hangsúlyozta: a földhivatalokban végzett közhiteles nyilvántartás az állam iránti közbizalom egyik pillére.

Az itt dolgozók munkája nélkül sem a nemzetgazdaság, sem a magánszféra nem tudna működni. Ez a felújítás annak a megbecsülésnek a jele, amit a magyar állam kifejez az állampolgárok irányába – mondta a kormánymegbízott.

Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője kiemelte: nem véletlen, hogy az átadón jelen van az igazságszolgáltatás, a honvédség és katasztrófavédelem, a közigazgatás és a politika egy-egy képviselője is.

Az ország berendezkedésének alapja a tulajdon szentsége. Talán sokan nem is tudják, hogy az ingatlan tulajdonjoga az ingatlan-nyilvántartási rendszerbe való bejegyzéssel keletkezik. Az életünk és gazdasági fejlődésünk is elképzelhetetlen egy jól működő, naprakész ingatlan-nyilvántartási rendszer nélkül. A földhivatalok és az abban dolgozó tisztviselők a magyar állam létének egyik legfontosabb feltételét teremtik meg. Aki belép egy Vas megyei közhivatalba, az érezze azt, hogy ez egy erős, virágzó, biztonságot nyújtó állam – fogalmazott a képviselő.

A beszédek után Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész és Császár István egyházmegyei kormányzó megáldotta az épületet.

– Az állam feladata, hogy megvédje polgárait, és hogy megfelelő körülmények között gyakorolja a tevékenységét. Külön köszönöm, hogy a Vas Megyei Kormányhivatal 11 épületéből, amelyek összesen 1,1 milliárd forintból újulnak meg, öt Szombathelyen van. Vas megye és Szombathely csak úgy fejlődhet, ha Vas megye egyben Szombathely is és Szombathely egyben Vas megye is – hangsúlyozta dr. Puskás Tivadar polgármester pohárköszöntőjében.

A rendezvényen részt vett Ágh Ernőné a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Popovicsné dr. Tisza Edit igazgató, dr. Kovács Györgyi a Szombathelyi Járási Hivatal vezetője és Horváthné dr. Sélley Erzsébet az Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály vezetője is.”

„A Vas Megyei Kormányhivatal Celldömölki Járási Hivatal Földhivatali Osztályának épülete több, mint 23 millió forintból újult meg.
November 24-én, pénteken adták át a Celldömölki Járási Hivatal Földhivatali Osztályának megszépült épületét.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott elmondta, a kormány kiemelt figyelmet fordít az államigazgatási épületek fejlesztésére, ennek bizonyítéka, hogy összesen 1,1 milliárd forintnyi központi támogatásból újulhatott meg Vas megyében 11 épület.

– A beruházások nagy részén már túl vagyunk, a celldömölki átadás a hetedik a sorban – mondta a kormánymegbízott, majd méltatta a földhivatali dolgozók munkáját.

Mint mondta, a közigazgatás ezen területe a kezdetek óta nagyon fontos, rendkívül precíz munkát és nagy odaadást igényel az ügyintézőktől.

– A hivatal munkáját az alapján ítélik meg, hogy milyen az ügyfélfogadási kultúránk, ugyanakkor az sem mindegy, hogy milyen körülmények várják az állampolgárokat – jelentette ki Harangozó Bertalan.

A mostani projektnek köszönhetően kicserélték a nyílászárókat, megvalósult az épület külső hőszigetelése, korszerűsítették a világítást és immáron napkollektorok segítik az elektromos áram termelését.

Ezt követően az épületet Kovács Ferenc káplán, római-katolikus egyházközség, Rác Dénes lelkész, Celldömölki Evangélikus Egyházközség és Németh Tamás lelkész, Celldömölki Református Egyházközség áldotta meg.

Gecse József, a Celldömölki Járási Hivatal vezetője pohárköszöntőjében úgy fogalmazott, a beruházásnak köszönhetően a megújult földhivatal is méltó azokhoz az államigazgatási épületekhez, melyek felújítására az állam kiemelten figyel.

Hangsúlyozta, fontosnak tartja, hogy az itt dolgozók készségesen segítsenek az ügyfeleknek, hiszen a legfontosabb, hogy valóban állampolgár-barát ügyintézés valósuljon meg.

Az ünnepségen Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Popovicsné dr. Tisza Edit igazgató és Fehér László Celldömölk polgármestere is részt vett.”

Forrás:
Megújult a megyei földhivatal épülete (galéria); Vas Megyei Kormányhivatal; 2017. december 1.
Megújult a celldömölki földhivatal épülete; Vas Megyei Kormányhivatal; 2017. november 27.