Skip to main content
informatikaközigazgatás: külföldöntudomány

I. SZÉKELYDATA adatvizualizációs pályázat

Szerző: 2018. január 15.No Comments

„Meghirdetjük az I. SZÉKELYDATA adatvizualizációs pályázatot! A pályázat célja az adatfeldolgozás és adatvizualizáció népszerűsítése iskolások és friss egyetemista fiatalok körében.

Benyújtási határidő: 2018.04.01

Fődíj: 1000 RON (~220 EUR)
Legjobb adatelemzés: 500 RON (~110 EUR)
Legszebb adatvizualizáció: 500 RON (~110 EUR)

A díjak Csala Dénes adományai.
További díjak, felajánlások, adományok javaslatára egyének és cégek jelentkezését várjuk a mail@csaladen.es címen.

A pályázat célja az adatfeldolgozás és adatvizualizáció népszerűsítése iskolások és friss egyetemista fiatalok körében.
A teljes pályázati kiírást, feltételeket, esetleges módosításokat, adatsort és bármilyen más ezzel kapcsolatos hírt a SZÉKELYDATA blogon nyilvánosságra hozunk. Fenntartjuk a szabályzat bármikori megváltoztatásának jogát.
A pályázatra bárki jelentkezhet aki 1994.01.01 után született. Ezt az esetleges díjátvételkor igazolni kell.
A pályázatra NEM jelentkezhetnek adatelemzői és/vagy adatvizualizációs tevékenységet teljes idejű munkakörben folytató fiatalok. Ezt az esetleges díjátvételkor igazolni kell.
A pályamunkákat 5-tagú szakmai zsűri bírálja el. Ennek összetételét a SZÉKELYDATA blogon nyilvánosságra hozzuk.
A pályamunkákat két kategóriában pontozzuk: adatanalízis minősége (content) és vizualizáció szépsége (beauty). A Kantar Information is Beautiful Awards szolgál útmutatóul minőségben.
Nincsenek megkötések a beadott pályamunkát illetően: lehet statikus vagy interaktív adatvizualizáció, infografika, videó.
Egy pályázó több pályamunkát is benyújthat.

A pályázatra nyelv/állampolgárság, illetve bármilyennemű hovatartozástól függetlenül bárki jelentkezhet. Ellenben a benyújtott pályamunka nyelve magyar, román vagy angol lehet. A nyelvnek nincs jelentősége az elbírálás során.

Adatok
A pályázat során mindenkinek ugyanazzal az adatsorral kell dolgoznia. Az adatsor elérhető a https://szekelydata.csaladen.es/verseny/data.json címen.

Az adatok a Hol vagytok székely(földi)ek? SZÉKELYDATA blogbejegyzés alapjául szolgáló, nagyobb székelyföldi településeken született személyek Facebook-hálózatának bővített változata…”

Forrás:
I. SZÉKELYDATA adatvizualizációs pályázat; SZÉKELYDATA; 2018. január